Kripto Kartı Avustralya’daki Alışverişlerde Kullanılmaya Başlandı!

Hayatımıza son yıllarda giren ve yatırım aracı olarak da bilinen kripto paraların gelecekte daha yoğun şekilde kullanılmaya başlayacak olmasını garanti eden önemli bir hizmet Avustralya’da hayata geçirildi. Bildiğiniz üzere kripto paralar sanal bir değer ve fiziki bir değer içermiyor.

Fakat kullanım alanı her geçen gün daha da genişliyor. Gelecekte ise fiziki olarak kullandığımız paranın yerini alır mı bilinmez fakat değerine değer katacak gibi görünüyor. Bazı ülkeler ise ülkeye entegrasyonu konusunda önemli adımlar atmış durumda.

Kripto Para Çıktı

Avustralya’da artık kripto paralar için kart var ve bu kartlar sayesinde alışveriş merkezlerinde alışveriş yapabilir veya çok sayıda ATM’den para çekebilirsiniz. Nakite anında dönüşüm yapılması adına önemli kolaylık sağlayan kartlar şimdilik sadece Avustralya’da. myCryptoWallet Markası tarafından sunulan kartların ortak adı ise myCryptoCard olarak duyuruldu.

Avustralya’da tüm kartların kullanıldığı ve uluslararası geçerliliğe sahip sistemi EFTPOS’un geçerli olduğu tüm yerlerde kripto kart geçerli olabilecek.

Kartın en güzel özelliklerinden biri ise tek bir kripto para ile sınırlı tutulmaması. Yani hangi kripto para birimi varlığınız olursa olsun alışveriş yapmanız mümkün. Bitcoin, ethereum veye litecoin. Tüm hepsi geçerli kabul edilmekte.

Avustralya’nın bu girişimi dünya çapında yankı uyandırdı. Kripto para kullanıcıları ve yatırımcıları ise bu hamleyle birlikte tüm değerlerin daha da artış göstereceğini düşünüyor. Farklı ülkeler ise örnek alarak kripto paralar için aynı girişimde bulunabilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın