Kusursuz tasarımların ilk adresi: SELİME DAĞLI

Kusursuz tasarımların ilk adresi: SELİME DAĞLI

İki başarılı kadın Gökben Kızılkaya Akarsu ve Selime Dağlı ile harika bir hikayeden yola çıkarak birlikte sundukları “Zemzem ihtişam” defilesini, iki ismin dönemsel koleksiyon ortaklıklarını, iş dünyasında kadın olmayı, aynı zamanda; Selime Dağlı Marka’ sının, butik giyimde yeni vizyonlarını konuştuk.

Merhaba, sizleri tanıyarak başlayabilir miyiz?

Gökben Kızılkaya Akarsu: Almanya’da doğdum. Bursa’da yaşıyorum. Doğu Akdeniz Üniversite Kıbrıs Bilgisayar Programcılığı ve Faruk Saraç  MYO Moda Tasarım bölümünü bitirdim. Renk ve Still Danışmanlığı eğitimi aldım. Sanatkar, zanaatkar ve aynı zamanda girişimciyim.

Selime Dağlı: Tekstilci bir ailenin en küçük kızı olarak doğdum. Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ve Faruk Saraç MYO, Moda Tasarımı Bölümünü bitirdim.

Selime Dağlı markasını nasıl kurdunuz?

SD: Kariyerime ilk olarak çocuk gelişimi eğitmenliği yaparak başladım, ancak genlerimden gelen moda tutkusunun sürekli içimde olduğunu farkettiğimde, moda tasarımı bölümünü bitirdim. Okul biter bitmez Selime Dağlı markamı kurdum. Aynı zamanda Renk ve Stil Danışmanlığı eğitimini tamamladım. Dikişi ve gustosu kaliteli, kişilerin ciltleri, bedenleri ve mizaçları ile buluşturan kusursuz tasarımları kişiyle buluşturmayı hedefleyen bir marka Selime Dağlı…

Gökben Kızılkaya Akarsu ve Selime Dağlı olarak yollarınız nasıl kesişti? Bu süreçte neler yaşadınız?

Aynı okulda aynı bölümde okurken tanıdık birbirimizi, ikimizin de farklı tarzlarda olması sebebiyle mesleki ve beğenilerimizle ilgili fikir alışverişlerimiz çok oluyordu. Birlikte bir koleksiyon hazırlasak mı diye düşüncemiz hep vardı. Aynı belgeseli aynı günde ve dakikalarda izleyince, hayretle içimizde oluşan bu ilhamla, kendimizi bir anda Zemzem İhtişam Koleksiyonu defilemizde bulmak anlatılamayacak kadar keyifli bir zaman dilimiydi.

Nelerden ilham alırsınız?

Hislerimizi çok dinliyoruz, bizi gerçekten etkilemiş, bize dokunmuş konular oluyor. Biz de bunu önce eskizlere ardından silüetlere yansıtıyoruz.

Zemzem İhtişam Kapsül Koleksiyonu’nda hanımları neler bekliyor?

Koleksiyonumuzda Zemzem’in kristalin haline dönüşümündeki ışıltısı, huzuru, saflığı var. Hikayemizin içinde yer alan çöl, günbatımı, kumun hafifliğini şifonlarla ve tüllerle yansıttık. Zemzem Suyu’nun berraklığındaki renkleri pırıltılar ve ışıltıları mint, mercan, kum bejleri, ekru renlerinde sunduk. Suyun çıktığı kuyunun karanlığını anlatabilmek için siyah rengi ekledik. Elbette kadının zarafetini her ortamda rahatlıkla yansıtabileceği biçimde…

Tasarımlarınızda olmazsa olmaz dediğiniz imza dokunuşlarınız var mı?

Tabii ki var. İlham aldığımız konudan aksesuarlar tasarlamak. Bu koleksiyonda da hem aksesuar hem de takı tasarladık. Aksesuarlarımız kemerlerimiz ve yaka iğnelerimiz oldu. Mesela takımımızda zemzem kristallerinden ilham aldığımız “Besmele” broşumuz bulunuyor.

Aynı zamanda renk danışmanlığı da veriyorsunuz. Bu noktada nasıl bir yol izliyorsunuz?

Renk tonlarının kişinin cildine yansımasını gözlemleyerek, ömür boyu kullanabileceğini özel renk paletini ortaya çıkarıyoruz. Kişisel renk paletimizi kullanmak gözle görünür fark yaratan bir ayrıntıdır. Işıltımızı önce keşfetmemize ardından yansıtmamıza yardımcı olur. Bu sayede her ortamda bize uygun olabilecek kıyafet, aksesuar, makyaj malzemesi seçimleri yapmamızı da oldukça kolaylaştırır.

Zemzem İhtişam Koleksiyonun’da gelinlik tasarımı da var… Özelliği nedir? Gelinlik seçimi ve tasarımı süreci ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Bu tasarımımızdaki gelinlik modelimizi ilmek ilmek işledik. Üzerine işlediğimiz deseni yine Zemzem kristalinlerinin güzel sözlerle aldığı şekillerden esinlenerek oluşturduk. Anneannelerimizin gelinliklerinden ilham alarak  kullandıkları olmazsa olmaz gelin teliyle, altın rengi tel kırma ile işlendi.  Gelinliğimizin bir özelliği de; sadece düğün gününde giyilip bir daha kullanılmayacak bir parça olmaktan çıkararak tasarım yaptık. Üzerindeki pelerin kısmı kolay bir şekilde çıkıyor ve şık bir gece kıyafetine dönüşüyor.

Aşkı, güveni ve inancı temsil eden, bir gelin adayının hayatındaki en önemli giysilerden biridir, gelinlik…Bu süreçte yine kişinin kendi renk paletinden olan beyaz rengi seçerek ilerlemesi ilk önerimiz, ardından kendi hayalini ifade edebilmesini sağlayan, vücut yapısı ve tarzıyla uyumlu tasarımı oluşturuyoruz.

Bir kadının dolabında mutlaka olmalı dediğiniz parçalar neler?

Günlük davetlerden özel davetlere geçerken zorlanmayacakları şık ve özel parçalar…

Kadın bir girişimci olarak iş dünyasını nasıl tanımlar, gençlere neler önerirsiniz?

Bu dönemde kadın girişimcilerin çoğalması bizi gerçekten onurlandırıyor. Hayalinin ve yeteneğinin peşinden gidebilmek ve bunun sürdürülebilir olması için çalışmak çok gurur verici. Bu arada kendi ekibimizdeki bayan yol arkadaşlarımıza da bu yolda verdikleri destekten dolayı sizin aracılığınızla tekrar teşekkür etmek isteriz. Gençlere de “Geleceklerini tahmin etmenin en iyi yolu, onu inşaa etmektir” diyoruz.

Yakın zamanda başka ne gibi çalışmalarınız olacak?

Bireysel olarak kendi çalışmalarımıza devam ediyoruz, planlarımız elbette var:) Yine ortak bir hikayeden esinlendiğimiz ara koleksiyonlarımız olabilir, ancak bir tarih vermek yerine sürprizlere hazırlıklı olmaları mesajımızı iletebiliriz….

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak