Makyaj Sonrası Cilt Temizliği Nasıl Olmalı

Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Merhaba sevgili Aysha okurları. Şüphesiz ki cildimiz en değerli giysimizdir. Bu giysinin bir yenisini daha elde etmemiz, satın almamız mümkün değildir. Yaptığımız sayısızca hata var, cildimizin tipini bilmeden kullandığımız ürünlerle makyaj yapıp, yüzümüzdeki makyaj kalıntılarını temizlemeyerek cildimizin değerini bilmiyoruz. Tenimizin yaşlanmasına sebep oluyor ve bu duruma bilinçsizce devam ediyoruz.

İşte bu yüzden cildimize çok iyi bakmalı ve bakım yaparken de çok özenli davranmalıyız. Üç ana maddede toplamak istiyorum söyleyeceklerimi.

Cilt Temizliği İçin Yapılması Gerekenler

Cildimiz için yapmamız gerekenlerin alt başlıkları olan maddeler şöyle: ….

  1. madde ‘’Cildinizi tanımak’’

2.madde ‘’Cildimizi korumak’’

3.madde ‘’Cildimize ihtiyacı olan bakımı uygulamak’’

İlk madde cilt bakımının temel taşıdır. Cildimizin tipini en kısa sürede öğrenmeli ve hangi tip cilde sahipsek bakım ürünlerimizi bu kritere göre seçmeliyiz. Fiyatına, kokusuna, rengine ve uygulayış biçimine göre değil.

2. madde yaz aylarında yaptığımız çok riskli bir hatayı yüzümüze vuruyor. Cildimizi ne kadar koruyoruz?

Bu riskli hata nedir diye soracak olursanız yazın vazgeçilmez zevklerimizden olan bronzlaşmak derim. Kendimizi güneşin zararlı etkilerinden korumuyoruz. Önlem olarak sıcak günlerde mutlaka güneş koruyucu kremleri kullanmalıyız.

Ve son olarak cildimizin bakıma ihtiyacı vardır. Cildimizin gün boyunca maruz kaldığı makyaj ürünlerinden sonra nefes almasına izin vermemiz gerekiyor. Cildimizi temiz ve nemli tutmaya özen göstermeliyiz. Hafta içerisinde uygulayacağınız cilt tipinize uygun peeling ve bakım kürleri de kıymetli cildiniz için çok yararlı olacaktır.

Sizler için derlediğim bu maddeleri uyguladığınızda cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz ve gün boyu daha ferah hissedeceksiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın