Moleküler Diyet Nedir: Nasıl Kilo Verilir

Diyetisyen uzmanlar zayıflamak isteyen insanlar için moleküler diyeti tavsiye ediyor. Moleküler diyet ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler haber detayında.

Moleküler diyet, genlere uygulanan özel diyet ve genlere uygulanan özel egzersiz yöntemi olduğunu ifade eden uzmanlar, ‘’ Beyin bölgesinde hipotalamusta bulunan MC4R geni insandaki iştah ve tokluk mekanizmasına yön vermektedir. Ayrıca modern olan toplumda obozitenin ardında olan temel itici bir güç olan aşırı yeme, çoğu zaman iştah ve tokluktan sorumlu olan MC4R geni ile yönetimi sağlanmaktadır.

Gerçekleştirilen araştırmalardan sonra MC4R geninde yer alan mutasyonlar, obozite için en yaygın genetik bir neden olduğu raporunu veriyor. Bu gendeki olası fonksiyon yetersizlik durumlarında, iştahı artırarak tokluk duyusunu azalmasına sebep olmaktadır. Bununla birlikte daha fazla besin tüketme ihtiyacını, sürekli olarak atıştırma isteği, şeker ve yağ içeren besinleri daha çok tercih edilmesine yol açmaktadır. Özel olarak okul çağındaki çocuklar üzerinde karşılaşılan bu durum, doymak bilmeyen bir yemek tüketme davranışı sergilemesine yol açmaktadır.

Türkiye’de 2016 yılından itibaren hafif kilolu, sağlıklı, kilolu veya aşırı kilodakilerin, sporcuların, çocukların, gebelerin her yaşta olan özel durumda olan kişilerin, MC4R ilk sırada yer almak üzere beslenme ile ilgili olan tüm genlerinin kontrolünü sağlamaları ile moleküler diyeti uygulamaları mümkün olacaktır. Bunun için sadece ağzınızdan bir tükürük örneği alması yeterli olacaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak