Mucize Biberiyenin Faydaları Nelerdir: Biberiye Nasıl Kullanılır?

Biberiye Çayı Nasıl Kullanılır?

Biberiye çayının hazırlanışının basitliği kadar faydalarının da çokluğu dikkat çekmektedir. Fayda bakımından daha önce anlattığımız bitki çayları kadar biberiye çayı da çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Vücut direncini artırmasından cilde sağladığı yarara, kanserle mücadelesinden güçlü ve parlak saçlara sahip olunmasına kadar birçok faydaya sahiptir. Şimdi gelin nerelerde yetişir ve hazırlanır ona değinelim. Ülkemizde ki asıl yeri Akdeniz olmasının yanında güney ve batı Anadolu kıyı ilçelerinde de yetişmektedir. Görünümü yaklaşık 2 metre boylarında dikenli bir yapıya sahiptir ve genelde çit olarak kullanılır. Süs bitkisi olarak da tercih edilmektedir. Beşeri ortamda beklide usulca yanından geçtik ve farkına bile varmadık.

biberiye çayının faydaları nelerdir
biberiye çayının faydaları nelerdir

Biberiye Çayının Hazırlanışı

Bu çayın da hazırlanışı diğer bitki çaylarının hazırlanışı kadar basittir. Dalıyla birlikte sıcak suya atın ve be altı dakika demlenmesini bekleyin. Tatlandırmak için doğal tatlandırıcı olarak bildiğimiz bal ve limonu kullanabilirsiniz. Şimdi tadını çıkartabilirsiniz.

Madde Madde Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Biberiye çayının cildimize iyi geldiğini söylemiştik. Bunu içerisinde barındırdığı antioksidan ve antienflamatuar sayesinde yapmaktadır. Kan dolaşımını da hızlandırması ayrı bir etmendir. Cildiniz genç tutup kırışıklıklara karşı ciddi bir savaş verir. Bu konu da iyi olması modern tıbbın dikkatini çekmiş geniş bir araştırma konusu olmuştur.
  • Biberiye çayı vücudunuzda dolaşan kanınız için canlılık iksiri gibi etkiye sahiptir. Kan hücrelerinizin daha çok oksijen taşımasını sağlar ve kan sayımınızı arttırır.
  • Bilinç olarak da biberiyenin vücudumuza birçok artısı vardır. Daha güçlü bir hafızaya sahip olmamızı sağlar. Yaşımız ilerledikçe ortaya çıkan hafıza ile ilgili sorunların yaşanmaması için çok büyük bir destekçi olur. Alzheimer olarak bilenen rahatsızlığın yaşanma ihtimalinin olasılığını düşürür.
  • Biberiye çayı sindirimimize yardımcı olur. Hazımsızlığa engel olur. Şişkinlik ve mide kramplarını engelleyici özelliği vardır. Bu nedenle biberiye çayı zayıflamanıza yardımcı olur.  Şişkinliğiniz olduğunda kullanın ve etkisini görün. Ciddi anlamda rahatlayacaksınız. Ayrıca ince bağırsaktaki herhangi bir kurtlanma ve mantara da engel olur.

İltihaplanmayı engelleyici özelliği de vardır. Vücutta iltihap olayının gerçekleşmesini sağlayan nitrik asidi dengeleyici özelliği vardır.

Kronik kas ve kemik ağrılarınıza da iyi gelecektir. Kararında tüketilir ise yüksek oranda size yardımcı olacaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak