Mucizevi Cilt Güzellik Çayı Nasıl Hazırlanır

Bu tarifteki bütün bitkiler kuru haldedir. İster çay isterse tentür şeklinde hazırlanabilirler.

Güzellik Çayı İçeriği

  • 4 kısım dul avrat otu
  • 2 kısım safra kökü kabuğu
  • 2 kısım kara hindiba kökü
  • 1 kısım Oregon üzümü kökü
  • 1 kısım tarçın kabuğu parçacığı (tentür tarifinde isteğe bağlıdır)
  • 1 kısım altıncık çiçeği
  • 1 kısım yulaf çiçekli tepeleri
  • 1 kısım ekinaka bitkisi veya kökü
  • 1 kısım ısırgan yaprağı
  • 1 kısım yoğurt otu bitkisi.

Cilt Güzellik Çayı Hazırlama

Büyük bir kase içinde bütün bitkileri karıştırın. Teneke bir kutu, plastik küvet, fermuarlı bir plastik torba içinde loş, kuru bir dolap veya çekmecede saklayın. 1 yıla kadar dayanacaktır.

Çay hazırlama: Bir kabın içinde bulunan 2 lt suya 8 çorba kaşığı karışım ilave edin. Ağır ateşe koyun (kaynamasına izin vermeyin!) ve örtülü olarak yarım saat pişirin. Ateşi söndürün ve en az 2 saat bekletin bütün gün daha iyi sonuç verir. Karışımı geniş ağızlı bir sürahiye dökün ve buzdolabına koyun. Her yapım 3 ila 4 gün yetecektir.

Çayın kullanımı: Gerektikçe her bardağı sözün. Eğer durumunuz ağırsa, günde 3 ila 4 bardak almayı deneyebilirsiniz. Eğer vücut zehirleri attıkça rahatsızlık hissetmeye başlarsanız, kendinizi oldukça rahat hissedinceye kadar miktarı azaltın (veya tamamen kesin), sonra günlük alımınızı yavaş yavaş arttırın. Bu uygulamayı en az 3 ila 4 hafta devam ettirmeden şaşırtıcı sonuçlar beklemeyin (bazı kişiler daha önce iyileşme belirtileri gösterebilirler.

Tentür hazırlama: 3 bardak bitki karışımını geniş ağızlı litrelik bir kavanozun içine koyun. Votka (yüz derece en iyisidir), % 50 saf tahıl alkolü ve % 50 damıtık su veya doğal sirke ile üzerini örtün. Sıvı seviyesi bitkilerden 2,5 cm kadar yukarıda olmalıdır. Sıkıca kapatın. En az 2 hafta, tercihen 34 hafta, günde pek çok kez çalkalayın. Sonunda tülbentten veya patates püresi cenderesinden süzün. Yeniden koyu bir cam şişenin içine süzün. Bu ana şişeden, daha kolay dozajlama yapabileceğiniz 60 ila 125 mllik damlalıklı şişelerin içine aktarma yapabilirsiniz. Bütün şişeleri etiketlemeyi unutmayın ve çocuklardan uzak tutun.

Tentürün kullanımı: 68 kg’lık bir yetişkin için, günde 3 defa, su veya meyve suyu içinde, yarım çay kaşığı iyi bir başlangıç olacaktır. Miktarı durumunuz ve boyutlarınıza göre ayarlayın. Sonuçları görmeye başladığınızda miktarı azaltın.

Tentür miktarı: Yaklaşık 23 bardak, bitkilerin ne kadar ince doğrandığına bağlı olarak.

“Bir kısım” ne kadardır?

Bir kısım her hangi bir miktara karşılık gelebilir. Çay kaşığı, çorba kaşığı, bardak, litre vs. anlamına gelebilir. Anlamı hazırlamak istediğiniz miktara göre belirlersiniz. Kısmın yarısı kullandığınız ölçünün yarısı demektir. Örneğin, eğer bu tarifte ölçünün “bardak” olmasına karar verirseniz, çok büyük miktarda cilt çayı hazırlamak istiyorsunuz demektir. Eğer ölçünün “çay kaşığı” olmasını isterseniz, yaklaşık 15 bardağa yetecek cilt çayı hazırlayacaksınız demektir, çünkü tarif 15 kısım bitki gerektirir ve genellikle 1 bardak kaynak su başına 1 çay kaşığı kuru bitki karışımı gerekmektedir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak