New York’ta İkinci Güne 5 Marka Damga Vurdu!

Şu sıralar New York’ta devam eden moda haftasında adeta dört mevsimin en modern koleksiyonları tanıtılıyor. Ve tabi öne çıkan markaların olduğunu belirtmek gerekir. En dikkat çeken kostümler ise bahar koleksiyonu diyebiliriz. Bunun belirgin sebeplerinden biri Avrupa’da baharın yaklaşıyor olması. Nitekim markaların ağırlık verdiği mevsim de bu yönde oldu.

Brock Collection New York’ta etkinliğin ikinci gününde ön planda olan markalardan biri. İsmini pek duymamış olsanız da bu markanın sıkı tutkunları olduğunu söylemeliyiz. Bizlere biraz Almanlara özgü yöresel kıyafetleri anımsatan tatlı bir havası var. Ön planda fırfırlı kenarlar ve çiçek desenleri mevcut. Elbiseler bütünüyle vücudu sarıyor ve hafif dekolteye sahipler. Defile ve organizasyon sonrasında mutlaka Brock Collection ürünlerine bakmak isteyen sayısı artacaktır.

Nansushka ise bhsetmemiz gereken bir diğer marka. Daha çok kahve ve bej renklerini kullanmış olan marka iddialı ve bir okadar da farklı kıyafetlerle podyumda yer aldı. Avrupa’nın önemli şehirlerinden biri olan Budapeşte’den yola çıkmış marka vegan özelliklli deri konsepti ile ön planda. Aslında kıyafetleri kadar aksesuarlarıyla da konuşulacak. Çünkü modellerin taşıdıkları çantalar bazı anlarda kıyafetlerden daha ön planda durdu. Tüm mevsimler için sunumu bulunan marka özellikle kış ayları için mükemmel paltolar tasarlamış.

Khaite’de yine bahsetmemiz gereken markalardan biri. Uzun paltolar tartışmasız markanın yüzü olmuş diyebiliriz. Modeller hangi tür kıyafeti taşırsa taşısın üzerinde uzun bir palto görmek mümkün. Sokak stili için mükemmel paltolar eminiz herkesin sahip olmak isteyeceği türden. Daha çok sonbahar renklerine yönelmiş olan marka tasarımcısının Amerika’daki kadınların ustalıklarından, güçlerinden ve cömertliğinden ilham aldığı aktarılıyor. Gece elbiselerine baktığımızda ise yenilikçi bir tavır sergilenmiş. Eğer uzun elbiseler, etekler ve paltolar arıyorsanız mutlak bakmanız gereken bir marka.

Yine duymadığınız bir marka yine mest edecek tasarımlar. Derek Lam ile karşınızdayız. Bu yılın modası olan oversize ürünlere de yer veren marka, oversize paltolarla dikkat çekiyor. Hatta oversize modasının abartılmış olduğunu düşünenler de olacaktır. Sebebi ise mont ve palto karışımı, bizlere röpteşambırı anımsatan ürünleri Derek Lam markasında görebilirsiniz. Kesinlikle hitap ettiği kitle diğer markalara göre çok daha düşük kalacak. Sebebi ise keskin hatlarla tasarlanmış iddialı kıyafetlere yer verilmesi. Organizasyon sonrasında çok konuşulmak isteyen ünlüler Derek Lam’a koşabilir.

Ulla Johnson, bohem bir tasarım sunuyor. Kıyafetleri genellikle bundan 30 yıl öncesinin cırt renkleriyle tasarlanmış desek yanlış olmayacaktır. Özellikle eski yıllarda kullanılan yeşilin çeşitli tonları bir çok üründe kullanılmış. Çeşitlilik anlamında çok fazla tarzı bünyesinde barındırması ve şıklığı yakalayabilmesiyle katılımcıların dikkatini fazlasıyla çekti.

Elif Üner

Aysha Yazarı Elif Üner, özel koleksiyonlar ve galeriler için çalışmalar yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın