Renk Şifresi Nedir: Renk Şifresi Hangi Alanlarda Uygulanabilir?

Renk Şifresi Nedir?

Renk Şifresi kısacası bir renk hizmetidir. Bu hizmeti tüm kesimler için “ulaşılabilir lüks” olarak tanımlıyoruz. Günümüzde artan tüketim toplumu içinde renk seçimleri en temel dayanağımız. Birçok kararımızı aslında kişisel renk seçimlerimiz ile veriyoruz ama çoğunlukla bunun farkında olmuyoruz. Renklerle ilgili iç sesimizi dinlemeyi modern dünyada popüler kültürün de etkisiyle tamamen unutmuş durumdayız. Halbuki trendleri ya da modayı takip etsin etmesin herkesin bir renk farkındalığı geliştirmesi çok önemli. Biz bu renk farkındalığını, kişisel renk eğitimiyle beraber geliştiriyoruz. Herkes her rengi giyebilir ama rengin her tonunu giyemez, ton ayarı bilgisi kişisel imaj ve algı yönetiminde çok ciddi fayda sağlar.

Renk Şifresinde Kaç Renk Grubu Vardır?

Renk grupları kendi içerisinde baskın renk özelliklerine göre bölümleniyor. Detaylı bir çalışma neticesinde 18 renk grubuna ulaşıyoruz. 18 grubun renk tonları birbirinden farklı olduğu gibi, stilleri ve imajları da tamamen farklıdır. Renk ton ayarı çok ince farklarla belirleniyor. Dolayısıyla aile veya ırk burada belirleyici değil. Tek yumurta ikizleri bile çoğunlukla farklı renk grubundan çıkıyor.

Renk Şifresi Seansı Nasıl Yapılır?

Renk Şifresi seanslarının nasıl yapılacağı içeriğe göre çeşitleniyor. Öncelikli olarak kişisel Renk Şifresi belirleme seansıyla başlıyoruz. Bu seans makyajsız bir yüzle ve tamamen gün ışığında yaklaşık bir saatlik bir uygulama. Bu sürede renk tonlarının ince farklılıklarına kadar yüze nasıl yansıdığını detaylıca gözlemliyoruz ve kişiye bunu anlatıyoruz. Bu uygulamalı anlatım tıpkı bir eğitim gibi, hayat boyu kullanılacak kişisel bir renk bilgisi oluşturuyor. Kişi bu seansta renk tonlarının yanı sıra bunları ne tür kumaşlar, materyaller ve takılar kullanarak hangi oranlarda birleştirebileceği konusunda hakimiyet kazanıyor. Aynı zamanda renk tonlarının yanı sıra ne dozda desen kullanabilir, kaç rengi ne şekilde aynı anda kullanabilir, aksesuar seçimini iri mi yapmalı yoksa ufak mı, gibi birçok sorunun cevabını da buluyoruz. Ayrıca mimari, tekstil veya makyaj için farklı seans tipleriyle ilerliyoruz.

Renk Şifresi kitabını kullanarak da renk tonu aralıkları bulunabilir mi?

Renk Şifresi kitabında okuyucular, hem kişisel Renk Şifresi’ni anlayacak ve öz renk tonlarını keşfedecek hem de Renk Şifresi’ni stiline ve hayatına rengi dahil ettiği tüm renk seçimlerine nasıl adapte edeceğini kavrayacaklar. Renk Şifresi kitabını seanslara katılıp danışmanlık alamayanlar, farklı şehirlerde olan ya da bütçesi yetmeyen veya kendi kendine şifresini çözmek isteyenler için elle tutulur gözle görülür bir kaynak olarak oluşturmak istedim. Diğer yandan da seanslarımdan sonra danışmanlık vermiş olduğum kişilere ara sıra renk tonları tekrar hatırlatacak geri dönüp bakabilecekleri bir rehber oluşturmak istedim.

Renk Şifresinin Avantajları Nelerdir?

Çok cüzi bütçelerle gardırop oluşturabilmek bizim Renk Şifresi ile en çok fayda sağladığımız nokta. Renk Şifresi seansı sayesinde bir kez ayırdığı bütçe ile hayatı boyunca nokta atışı yaparak alışveriş yapmayı garanti ediyor. Başka bir önemli etkisi ise verilen imaj ile ilgili. Doğru Renk Şifresi’ni giyen kişiler yeni ortamlara girdiklerinde, el sıkışmadan hatta henüz konuşmadan, ilk 3 saniye içerisinde çarpıcı ve akılda kalıcı bir imaj oluşturuyor. Bu özellikle, iş görüşmeleri, ilk randevular, ekran önü için çok önemli. Tüm bunların yanı sıra, Renk Şifresi’ne uygun giyinen kişiler açık ara farkla genç, dinamik ve sağlıklı bir görünüm elde ediyor. Renklerin yarattığı küçük göz oyunlarıyla makyajsız bile etkileyici ve genç görünmek mümkün.

Renk Şifresi Hangi Alanlarda Uygulanabilir?

Hem tüketici hem de üretici odaklı çok sayıda hizmetimiz mevcut. Kurumlarla nokta atışı satış yaptıracak renk kurguları üzerine çalışıyoruz. Boya sanayii, tekstil, kozmetik gibi sektörlerde markalarla hem üretim hem de pazarlama süreçlerinde beraber çalışıyoruz. Renk Şifresi’ne göre doğru renk gruplarını hedef alarak üretilen ürünlerin satışlarında patlama yaşanıyor. Burada renk, ton uyumu, malzeme ve şekil bütünlüğüne odaklanıyoruz. Renk Şifresi’ni uygulayan tüketici ürününü sezon içerisinde seriler elinde yığılmadan satabiliyor. Aynı zamanda firmaların hem kendi üretiminin renk dengesi hem de tüketicisinin renk eğitimiyle eş zamanlı ilgilendiğimizde efektif satış oranında ciddi yükselmeler yaşıyoruz. Ayrıca bireysel hizmetlerimiz de mevcut, kişilerle Renk Şifresi çözerek onların nokta atışı alışveriş yapıp mutlu, renkli ve akılda kalıcı bir stil yaratmalarına destek oluyoruz.

Renklerle Nasıl Sadeleşebiliriz?

Çoğu kişinin gardırobu kullanmadığı satın alıp ürünlerle dolu. Renk Şifresi’nin en sevilen amaçlarından biri de sizi renklerle sadeleştirmek. Kendi renk tonu aralıklarınıza göre gardırobunuza ve makyaj çantanıza detoks yapabilir ve sadeliği hayatınızın bu alanında farklı bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Renk Şifresi’ne Göre Randevularımızda Nasıl Giyinmeliyiz?

Buluşmaya giderken çok sert renk geçişlerinde kombinasyonlardan ve makyajdan kaçınmak gerekiyor. Birbirine yakın koyuluk seviyesinde tonlar seçmek romantik ilişkilerin daha rahat akmasını sağlar. Bu tüyoya göre giyinmek de fayda var 

Partneriniz ile ortak renkleriniz nasıl bulunur ve bu ne kadar önemlidir? Ortak renklerin kullanımının ilişkiye etkisi nedir?

Ortak tonlar için önce bireysel olarak çalışılması şart. Ortak tonlar beraber yaşanacak mekanlar için kritik derecede önemli. Beraber yaşanan mekanın huzurunu arttırmak, ilişkinin dengesini sağlamak ve mekanın stilini belirlemek başlıca etkilerinden. Kendi Renk Şifrelerine uygun giyinen, makyaj yapan kişiler doğru renklerle partnerlerine daha çekici, daha enerjik, daha sevimli ya da güzel görünecekler. Bununla doğru orantılı olarak Renk Şifresi’ni doğru kullanan çiftlerin ilişki dinamikleri ve enerjileri daha yüksek olacaktır.

Renk Şifresi’ne Göre Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Mekanların duvar renklerine karar verirken birçok farklı yoldan ilerleyebiliyoruz ama seçeceğiniz yol ne olursa olsun bu 3 unsuru asla atlamayın.

Kişisel Renk Şifresi Nedir?

Yani mekanda yaşayacak kişilerin değişmeyen kişisel ton ayarları. Bu en önemli konu, mekanı kimler paylaşıyor, kişisel ton ayarları nasıl? Mekanın hangi alanları ortak hangileri bireysel kullanımda. Buna göre bir renk bağlamı oluşturulmalı ve ton akışına karar verirken ilk gözetilen konu bu olmalı. Tabii ki mekanı paylaşacak kişiler bir aile bile olsa, Renk Şifreleri birbirlerinden çok farklı olması yüksek ihtimal. Bu noktada farklı renk tonlarını birbirine bağlayan ortak bir altton, ya da geçiş alanlarında uygulanabilecek bağlaç renkler seçilebilir.

Mekanın Renk Şifresi Nedir?

Yani mekanda, zemin, kapı, dolap, pencere gibi değiştirilemez unsurların renk tonları. Mekanlarda yapılacak renk uygulamaları sınırsız. Bu yüzden kişisel Renk Şifresi çalışıldıktan sonra mekanın Renk Şifresi’ne bakmak gerek. Mekanlarda çok çeşitli formül ve renk referans noktası olabilir. Bu noktada dağılmamak için kişisel renklerinizi iyi tanımalısınız. Sizi yönlendirecek profesyoneller renk konusuna hakim olsa bile, kişisel renklerinizi gözetmeye öncelik vermezler ve kendilerine göre yönlendirirler. Bu da sizin belki yıllarınızı geçireceğiniz mekanın en baştan, geri dönüşü olmaksızın yanlış renklenmesi anlamına gelir. Sonrasında pişmanlık yaşamamak için kişisel renklerinizi öğrenmeli ve anlamalısınız.

Mekan Çevresinin Renk Şifresi

Yani pencerelerden görülebilir mevcut manzaranın tonları, içeri gelen ışık miktarları gibi. Bu konu sanıldığından daha önemli, çoğu kişi evini renklendirirken bu perspektifi atlar. Oysa ki mekanın pencerelerinden görülebilen manzara duvar boyasıyla çelişiyorsa ortaya korkunç sonuçlar çıkar. Sadece görülebilen renkler değil, varsa eve yansıyan başka renkleri de değerlendirmek gerekir. Aynı zamanda güneş ışığı miktarı da çok önemli. Ama az ışık alan yer koyu boyanmaz konusu geçmişte kaldı, şimdi çok yenilikçi mekanlar yaratabiliyoruz.

Renk Şifresi konusunda saç tasarımı ile ilgili önerileriniz neler?

Kuaförler renkle ilgili eğitimler alıyorlar. Fakat bu eğitimler genellikle üreticiler tarafından modellenmiş eğitimler. Bir renk bilgisine sahip olmaları güzel. Fakat renk konusu bir kozmetik firmasının üretimiyle sınırlı kaldığında bireyler için her defasında nokta atışı uygulamalar yapmak kolay olmuyor. Renk Şifresinde bu konuya çok daha bütünsel bakıyoruz. Kişilerin renk formüllerini rahatça anlamaları için eğitim veriyoruz. Veya Renk Şifresi kitabı ile artık kendi renk tonu aralıklarını da bulabiliyorlar. Bu sayede kesin uyum ve doğru sonuç sağlanıyor.

Ayrıca Renk Şifresi belirlerken ilk adımda sezon ve trendlerden bağımsız haraket etmek gerek. Biz kişinin hangi tonları, ne oranda, hangi başka tonlarla beraber kullanabileceğini çalışıyoruz. Buna bağlı olarak saç rengi, kesimi, modeli nasıl olacak, kişi röfle, balyaj, ombre gibi uygulamalar yapabilir mi yoksa yapmamalı mı bu bile çıkıyor.

Kendi renk aralığınızda bir saç, makyaj, giyim, dekor uygulamalarının olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Evren renk demek, soluduğumuz hava gibi gördüğümüz renkler de tabii ki titreşimleriyle bize çok ciddi anlamda etki ediyor. Her rengin birçok olumlu ve olumsuz anlamı var. Renk yönetimi yanlış yapıldığında olumsuz, doğru yapıldığında da olumlu anlamlarına ulaşıyoruz. Kişilerin Renk Şifresi değişmez ve bu şifreye uygun renkler seçmek onların renklerin olumlu anlamlarını kullanmaları demek.

Öncelikle herkes her rengi giyiminde, saçında, makyajında, dekorunda kullanabilir. Ama tonu çok önemli. Biz Renk Şifresi danışmanlığında bireylere renk tonlarına nasıl bakacaklarını anlatıyoruz. Bu tonların üzerlerinde nasıl bir etki yarattığın ayna önünde beraber ince ince çalışıyoruz. Ve kendi renk tonlarını nasıl tanımlayacağı ve ayrıştıracağıyla ilgili kişiyi eğitiyoruz. Bu hem dekorasyon, hem kozmetik, hem tekstilde rahatlıkla kullanacağı bir altyapı kazandırıyor kişiye. Sonrasında kısıtlı bütçeyle bile çok efektif ve keyifli bir görünüm ortaya çıkıyor.
Aile ve aileye bireylerin tek tek Renk Şifresi’nin çözülmesi, ortak renk tonu aralıklarının saptanması ve buna göre ev dekorasyonun gerçekleşmesi evi yuva yapan huzurlu ve keyifli bir atmosferin oluşmasında çok önemli rol oynuyor. Bu renkleri uyguladığımızda herkes evde vakit geçirmekten keyif alıyor. Ailenin ortak enerjisi yükseliyor. Ayrıca çocuk odalarını kalıplaşmış renklere göre değil, çocukların kendi Renk Şifresi’ne göre dekore ettiğimizde, çocuklar kendilerine uygun renk tonlarında giydirdiğimizde mutluluk, konsantrasyon, başarı net şekilde artıyor.

Giyim ve makyajda ise doğru renk şifresini kullanan kişiler henüz yeni ortamlara girdiklerinde, el sıkışmadan hatta henüz konuşmadan, ilk 3 saniye içerisinde çarpıcı ve akılda kalıcı bir imaj oluşturuyor. Bu özellikle, iş görüşmeleri, ilk buluşmalar, ekran önü için çok önemli. Tüm bunların yanı sıra, Renk Şifresi’ne uygun giyinen kişiler açık ara farkla genç, dinamik ve sağlıklı bir görünüm elde ediyor. Renklerin yarattığı küçük göz oyunlarıyla makyajsız bile etkileyici ve genç görünmek mümkün.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak