Saça Tuz Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Tuzun cilde ve saça ne yararı var diyenler bu haberimiz sizler için. İlk duyduğunuz da kulağınıza ne kadar ilginç gelse de tuz, cilt ve saç bakımlarında oldukça sık kullanılır.

Tuzun Saça Faydaları

  • Saçlarınızı tuzlu su veya tuzlu şampuanlarla yıkamak saç dökülmelerini önleyebilir,
  • Saç derinizin tuzla teması sonrasında deriniz rahat bir nefes alır, bu sayede saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.
  • Saçınız eğer ince telli ise yapacağınız tuz peelingleri saçlarınızı bir süre sonra dolgun bir görünüme ulaştırır.
  • Saçlarınız yeteri kadar parlak değilse yapacağınız tuz maskeleri sayesinde saçınız daha hacimli ve parlak görünecektir.
  • Tuz, saç derisinde oluşan egzama gibi yaraların tedavisinde de oldukça sık kullanılır.

İşte sizler için önereceğimiz;

Yumurta Akı ve Tuz Kürü Tarifi; Hazırlanması oldukça kolay ve hızlı olan bu tarif için gerekli olan malzemeler; yumurta akı, tuz ya da öğütülmüş kaya tuzu ve uygulama için bir adet boya fırçası ya da diş fırçası. Ayırdığımız yumurtanın beyazına bol miktarda tuz ekleyerek köpürene kadar karıştırın, daha sonra boya fırçası ile saç diplerinize sürün, bunu yaparken derinizin tümüne sürdüğünüzden emin olun. Bu işlemi saçınızda 30 dakika kadar bekletip ılık su ile bolca durulayın. Bu kürü haftada 3 kez yapmanız sizin ve saçınız için sağlıklı olacaktır.

Kışın pek mümkün olmasa da yaz aylarında denize girdiğinizde saçınızın tuzlu su ile temasından kaçınmayın. Tuzlu suyun saçınızı beslemenin yanı sıra saçınıza parlaklık ve hacim verme özelliği de bulunur. Peki tuzun saçımıza faydası kadar cildimize de faydası var mıdır? İşte cevabı…

Tuzun saçımıza faydası olduğu kadar cildimize de faydası vardır.  Bunlara örnek verecek olursak;

Tuzun Cilde Faydaları

  • Cildimize uyguladığımız tuz, ölü derilerin ciltten arınmasını sağlar.
  • Ciltte oluşan sivilceleri kurutur,
  • Cildi beyazlatma özelliği vardır,
  • Vücutta ki kan dolaşımını hızlandırır,
  • Deniz tuzu ciltte oluşan lekeler içinde oldukça etkilidir,
  • Cildin nem dengesini korur.

Yoğurt Tuz Maskesi;  Daha genç ve parlak bir cilt için gerekli olan malzemeler; 5 yemek kaşığı tuz,5 yemek kaşığı yoğurt,4 tatlı kaşığı bal. Elinizde bulunan malzemeleri derin bir kapta karıştırın, homojen haline gelen bu maskeyi cildinize dairesel hareketler doğrultusunda cildinize uygulayın. Maskeyi cildinize uyguladıktan 15 dakika sonra cildinizi bol suyla durulayın. Bu maske cildinizde ki ölü derileri atacağı için cildiniz rahat bir nefes alacaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak