Sade Makyaj Yapma Teknikleri Neler: Sade Makyaj Nasıl Yapılır?

Sade Makyaj Teknikleri Nelerdir?

Sade makyaj yapımı, bazı kişiler için sadeliği bazı kişiler içinde aşırı makyajı sevmeyenler içindir. Bazıları için ise sade makyajı sevmesinden dolayıdır. Sade makyaj aynı zamanda günlük en çok kullanılan makyaj türlerinden bir tanesidir.

Makyaj malzemelerini yüzünüze düzgünce uygulayabilmek için ve yüzünüzün pürüzsüz görünmesini istiyorsanız işe öncelikle cilt temizliği ile başlamalısınız. Cilt türünüze uyan bir ürün yardımıyla yüzünüzü temizleyerek kuruması için beklemelisiniz.

Sade Makyaj Nasıl Yapılır?

Temizlemiş olduğunuz cildinize, makyajın kalıcı olması için cilt sağlığınıza da katkıda bulunacak bir nemlendirici krem sürün. Krem cildiniz tarafından emilene kadar bekleyin.

Sade Makyaj Yapımı

Cildiniz üzerindeki kusurları gizleyebilmek için, renk farklılıklarını kapatmak için boyun ve yüzünüze bir süngerle fondöten sürün. Fondöten seçiminde renk önemlidir. Cildinizden bir ton koyu veya açık seçmelisiniz. Fondöteni gözaltınıza, burun ve çene çevresine dikkat ederek sürün. Makyajda göz farını tercih edecekseniz kalıcı olması için göz kapaklarınıza da fondöten sürün.

Sade Makyajda Gözün Önemi

Sade makyaj seçimini kullandığımızda göz makyajı çok önemlidir. Eğer sade bir makyaj yapmak istiyorsanız göz makyajına her şeyden daha fazla dikkat etmelisiniz. Göz makyajı yaparken amacınız gözlerinizi büyük göstermekse siyah ve kahverenginde göz kalemi tonlarını seçmelisiniz. Bu işlemi de göz kapağınızda kirpik çizgisinin üzerinde kalın bir çizgi çekerek gerçekleştirebilirsiniz. Eğer gözlerinizi küçük göstermek gibi bir amacınız bulunuyorsa gözlerinizin alt kısmına, kirpik çizgisinden iç kısma doğru ince bir çizgi çekin.

Göz kaleminin sade ve doğal görünümü için küçük bir fırça yardımıyla üzerinden birkaç kere geçmelisiniz. Bu sayede gözleriniz buğulu da gözükmüş olacak. Başlangıcı kirpik diplerinden olmak üzere rimel uygulayın.

Sade Makyajda Renk Uyumu

Sade makyajda renk uyumu çok önemlidir. Bu nedenle sade makyaj sırasında seçeceğiniz renk tonları önemlidir. Alın, elmacık kemikleri ve burnunuza pembe tonlarında allık sürün. Ancak bu sürme işlemini büyük bir fırça yardımıyla yapın. Boyun bölgesindeki renk farklılıklarını yok etmek içinse az miktardaki bir allığı sürerek dikkatlice dağıtmalısınız.

Allığınızla aynı renk ruju dudaklarınıza ruj fırçası yardımıyla sürün. Eğer allıkla aynı renk ruj kullanırsanız makyajınıza doğal bir görünüm kazandıracaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın