Şerbetçi Otu Neye İyi Gelir: Şerbetçi Otu Nasıl Kullanılır?

Şerbetçi Otu Nedir?

Kenevirgiller familyasından olan bu faydalı ot geçmiş zamanlardan beridir içimizde. Ülkemizde daha çok Bilecik ve Bursa’da yetiştirilmektedir. Sonbahar aylarında Eylül ve Ekim gibi toplanan bu otsu bitkinin ayrıca çiçekleri de kullanılmaktadır. Tipi kozalak ya da ananasa benzer ve yeşil renklidir.

şerbetçi otu neye iyi gelir
şerbetçi otu neye iyi gelir

Şerbetçi Otunun Faydaları Nelerdir?

  • Uyku problemi yaşıyorsanız bu ot size tam anlamıyla yardımcı olacaktır.
  • Kaygılı ve stresli dönemlerde sizi rahatlatacak bir etkiye sahiptir. Sinir sistemindeki aşırı kasılmaları şerbetçi otunun içindeki gevşetme özelliğinin etkisiyle azalmasını sağlayacaktır.
  • Bazı dönemler vücuttaki kötü varlıkları atmak gerekir şerbetçi otunu tüketerek vücuda detoks niteliğinde bir süreç gerçekleştirmiş olursunuz. Düzenli kullanımda sindirim sisteminizdeki farklılığı gözlemlersiniz.
  • Mesane sağlığı, karaciğer ve böbreklerde oldukça yararı vardır.
  • Şerbetçi otunun antibiyotik ve ağrı kesici özelliği sayesinde dişlerinizde oluşabilecek o çekilmez ağrı hafifler. Herhangi bir rahatsızlıktan önce tüketiminizde koruyucu özellik sağlar ve iltihaplanma riskini azaltır.
  • Şerbetçi otunun düzenli kullanımında regl düzensizliğine yardımcı olur ve regl sancısını azaltır. Ayrıca menopoz sürecinin gelmesini ileri sekteye atmanıza yardımcı olur.
  • Günlük hayatta oluşabilecek kesik, böcek ısırığı, küçük iltihaplanmalara şerbetçi otunu kullanarak tedavi sürecini hızlandırabilirsiniz. Bunu şerbetçi otunu çay olarak hazırladıktan sonra bir pamuk yardımıyla oluşmuş olan yaralaya bastırmak suretiyle gerçekleştirebilirsiniz.
  • İçinde bulundurduğu anti-kanserojen yapısıyla prostat kanserine karşı savaşan bitkilerimizden bir tanesidir.
  • Cilt bakımı ve saç bakımında da kullanılmaktadır. Özellikle sedef hastalığına karşı olarak şerbetçi otu yağı sık kullanılmaktadır.
şerbetçi otunun faydaları nelerdir
şerbetçi otunun faydaları nelerdir

Şerbetçi Otu Nasıl Kullanılır?

Birçok alternatifi olmakla birlikte en yaygın ve keyifli şekli çay halinde tüketmektir. Güvendiğiniz bir aktardan şerbetçi otunu temin ettikten sonra 1 bardak kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı şerbetçi otu atılır ve beklenir. 15-20 dakika demlendikten sonra çayı süzüp içebilirsiniz. Diğer alternatifler de hap, yağ ve krem şeklidir. Bu alternatifleri evinizde kendinizde yapabilir ya da satın da alabilirsiniz. Krem formunu kadınlar genellikle göğüs büyütmek için kullanırlar. Yağ formunun ise kaslarda yararı vardır düzenli uygulandığı takdirde rahatlatma özelliğini göreceksiniz.

şerbetçi otu nasıl kullanılır
şerbetçi otu nasıl kullanılır
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak