Soğuk Havalarda Kaplıca Keyfinden Vazgeçmeyin

Kaplıcalar hem şifalı suları hem de sıcacık ortamları sayesinde birçok hastalığa karşı iyileştirme etkisi oluştururken, aynı zamanda da güzel bir tatil seçeneği oluşturuyor.

Türkiye dört bir köşesinde yer alan kaplıcalar ile birlikte özellikle sonbahar ve kış aylarında insanların şifa turizmine yönlenmesini sağlıyor.

Sadece Türk vatandaşları değil yurt dışından birçok farklı ülkeden de insanlar Türkiye’ye gelerek kaplıca keyfi çıkarmak için şifalı sulardan faydalanıyor.

Çok önemli bir jeotermal kuşak üzerinde yer alan ülkemizde dört bir tarafta bulunan kaplıcalar sayesinde birçok hastalığa karşı iyi sonuçlar veren farklı minerallere sahip ve farklı faydalara sahip sular bulunuyor.

Örneğin, Afyon İkbal kaplıcaları şehir merkezine çok yakın bir konumda bulunarak birçok otel ve tesis ile kış tatilleri için avantaj oluşturuyor. 35,5 derece sıcaklığa sahip su birçok mineral barındırırken, hastalıklara da şifa oluşturuyor.

Türkiye’de Hangi Kaplıcalar Tercih Ediliyor?

Kaplıca tercihlerinizi yine Afyon’da Eynal Kaplıcaları ile gerçekleştirebilir ve Türk hamamı, termal havuzlar, yürüyüş alanları ve tesis imkanları ile birlikte güzel bir yıl arası tatili gerçekleştirebilirsiniz. Yine uzun yıllardır tercih edilen Çeşme ilçesindeki Ilıca bölgesine de değerlendirebilir ve burada da solaryum olanaklarına kadar birçok fırsatı bulabilirsiniz. Özellikle Ilıca Çeşme bölgesinde en güzel etkinliklerden birisini de kışın ortasında buz gibi havalarda açık havada kaynayan suyun içine girip yüzmek oluşturuyor.

Türkiye’nin en eski termal tesislerini barındıran bölgelerinden biri olarak Yalova Termal Kaplıcaları da Roma ve Bizans dönemlerinde dahi kullanılmıştır. Bölgede birçok büyükşehirden kolay bir ulaşım bulunurken, şifalı sular metabolizma hızını arttırarak romatizmal hastalıklara çok faydalı geliyor. 62 derece sıcaklığa sahip olan su çevredeki hamamlar, tesisler ve banyolar sayesinde kullanılabiliyor.

Yakın bölgede Balıkesir Gönen ilçesinde yer alan kaplıcalarda da 78 derecelik sıcak su sayesinde hem içme hem de hamam imkanına ulaşabilirsiniz.

Karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları ve romatizmal iltihaplı hastalıklar gibi birçok rahatsızlıkta şifa oluşturan Gönen Kaplıcaları, tesisler ve oteller sayesinde rahatlıkla yararlanılabilen bir alan oluşturuyor.

Yine benzer alanlardan biri olarak İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan hipertermal su, 180 derece sıcaklığa ulaşarak Avrupa Kaplıcalar Birliği üyesi olması ile biliniyor.

Türkiye’de yıllardır bilinen önemli tesisler olarak Kütahya Tavşanlı yolu üzerinde bulunan Tütav termal, Bursa Çekirge Kaplıcaları ve Ankara’da da Kızılcahamam Termal Otel ve Kaplıcaları her yıl kış tatili gerçekleştirmek isteyen insanlar için doğru seçenekler oluşturuyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak