Tahriş Olan Cilde Ne Yapmalı: Tahriş Olan Cilde Doğal Çözüm Önerileri

Tahriş Olan Cilde Ne İyi Gelir?

Sağlıklı ve güzel bir görüntüye sahip olabilmek için cilt sağlığı ve bakımı oldukça önemlidir. Farklı etmenler nedeniyle tahriş olabilir ve cilt sağlığımız açısından da zararlıdır. Öncelikle ‘tahriş olan cilde ne iyi gelir’ sorusunun yerine ‘tahriş olan cilt neden tahriş oldu’ sorusu sorulmalıdır. Özellikle cilde kozmetik ürünlerin uygulandığı bölgelerde ve güneşe maruz kalan bölgelerde görülebilen cilt sorunları oluşabilir. Bu nedenlerden dolayı cilt tahriş olabilir. Ancak doğal yöntemlerde cilde tekrar sağlıklı bir görünüm kazandırılabilir. Doğal yöntemler uygulanarak cilt pürüzsüzlüğünün sağlanmasının yanında sağlıklı ve canlı bir görüntüye kavuşmasında yardımcı olur. O halde hadi başlayalım.

tahriş olan cilde ne iyi gelir
tahriş olan cilde ne iyi gelir

Cilt Neden Tahriş Olur?

  • Güneş koruyucu olmadan dışarı çıkılarak güneşin zararlı ışınlarına maruz kalınması
  • Sürekli makyaj yapılarak cildin nefes almasının engellenmesi veya kalitesiz makyaj malzemelerinin kullanılması.
  • Cilde uygun olmayan bakım ürünlerinin kullanılması.
  • Lazer uygulamaları veya tıraş.
  • Parfüm içeren kozmetik ürünlerinin kullanılması.
  • Alerjik reaksiyonlar.
  • Dar ve sentetik kıyafetlerin oluşturduğu tahriş.

Tahriş Olan Cilt İçin Doğal Çözüm Önerileri

Zeytinyağı ve Limon Karışımı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı limon suyu

Bu malzemeleri iyice karıştırın ve karışımı tahriş olan bölgeye uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra bölgeyi ılık su ile yıkayın. Bu işlemi 3 gün boyunca uyguladığınız takdirde tahriş olan bölgede ki durum gözle görülür şekilde iyileşecektir.

Domates Kürü

İçerisinde A ve C vitamini bulunduran domatesin cildinize çok büyük faydası vardır. Özellikle cildi sıkılaştırma özelliği bulundurmasından dolayı kozmetik sektörünün de ilgisini çeken bir üründür. Domates rendelenerek pelte kıvamına getirilir ve tahrişten hasar gören bölgeye uygulanır. 10-15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile temizlenir. Domatesin antioksidan özelliğinden dolayı hafta da 2-3 defa cilde uygulanması cilt sağlığını olumlu etkileyecektir.

Salatalık Maskesi

Tahriş olan cildin yatışmasında uygulanabilecek bir diğer yöntem ise salatalık maskesidir. Blenderdan geçirilen salatalık tahriş olan bölgeye uygulanır ve 10 dakika bekletilerek soğuk su ile yıkanılır. Haftada bir kez uygulanabilen salatalık maskesi cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesinde yardımcı olacaktır.

Yoğurt ve Badem Yağı Maskesi

1 yemek kaşığı yoğurt

1/2 çay kaşığı badem yağı

Karıştırılarak tahriş olan bölgeye uygulanır ve 20 dakika bekletildikten sonra cilt ılık su ile yıkanılır. Tahriş olan bölgeye uygulanabilecek bu maske sayesinde cildinizi tahrişten kurtarabilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak