Ünlü Aktör Hayatını Kaybetti

82 yaşında hayatını kaybeden İngiliz aktör Albert Finney defalarca Oscar ödülüne aday gösterilmişti. 1963’te dünyaca üne kavuşmayı başaran Finney, “Tom Jones” rolüyle ilk Oscar adaylığını kazanmıştı.

Ailesi tarafından yapılan kısa yazılı açıklamada, “Kısa bir hastalıktan sonra en yakınlarının yanında huzur içinde vefat etti.” ifadesi kullanılarak ölümü duyurulan ünlü aktörün cenazesi önümüzdeki günlerde kaldırılacak.

Finney’in Başarı Dolu Kariyeri

1936 yılında İngiltere’de dünyaya gelen ünlü aktör çok küçük yaşlarda sahneye çıkmaya başlamıştı. İşçi sınıfı bir aileden gelmesine rağmen kısa sürede aktörlük rüştünü ispatlamayı başaran Finney o dönemler Londra’nın bilinen en prestijli Kraliyet Dramatik Sanatlar Akademisi’ne başladı.

“The Dresser”, “Volkanın Altında”  “Doğu Ekspresinde Cinayet”, ve “Erin Brockovich” filmlerinde aldığı rollerle Oscar’a aday gösterilen Finney, yakın geçmişte “Skyfall” ve “Bourne” filmleri ile beyaz perde’de sevenlerinin karşısına çıkmıştı.

1956 yılında daha 19 yalında iken “She Stoops to Conquer” adlı filmde yer almayı başaran ünlü aktör, tüm hayatı boyunca toplam 5 Oscar adaylığına layık görülürken Bafta olarak meşhur olan 2 İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi ödülü almayı başardı.

İngiltere’deki Royal Marsden Hospital’da uzun süredir tedavi görmekte olan aktör yapılan tedavilere sonuç vermemesi sonucu 7 Şubatta hayatını kaybettiği yakınları tarafından yapılan kısa yazılı açıklama ile sevenlerine duyuruldu.

Bugün yapılan açıklamada Albert Finney cenazesinin önümüzdeki günlerde Londra’da kaldırılacağı duyuruldu.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın