Yaz Aylarında Tercih Edilen Eşarp Modelleri Ve Renkleri

Sıcak yaz günleri tesettürlü hanımlar için daha zorlu olabiliyor. Sıcak yaz gününün etkisi, yanlış renk ve kumaş seçiminden dolayı daha sıcak daha fazla etkili olabiliyor. Her sezon çıkan yeni modeller ve kumaşların bazıları sıcak yaz günleri için yanlış bir tercih olabiliyor. Ayrıca tercih edilen renkten dolayı da güneşin sıcağını daha fazla hissedebiliyoruz. Yaz ayları gelmeden doğru eşarp tercihleri için sayfayı kaydırmaya devam edin.

Kavurucu yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte tesettürlü kadınların birçoğunda aynı endişe var. Eşarbın iç göstermeye ve kaygan olmaması isteniyor ancak ince ve serin tutan bir yapısının da olması isteniyor. Seçilen kumaşın terletmemesi, serin tutması ve koku yapmaması kadar modeli ve rengi de bu konuda oldukça önemli.  Tesettürlü kadınların bu isteklerini yerinde karşılayan birçok firma halihazırda var. Ancak birçok firma da sentetik kumaşlardan şal ve eşarp üretimi yapıyor. Sentetik kumaşlar nefes almadığı gibi cildi tahriş etme olasılığı da yüksek olmasının yanı sıra terletir ve kokutur. Hammaddesi doğal olan kumaşlar ise her zaman nefes alır, tuşesi alıcıyı cezb eder ve serin tutar.

Pamuklu Kumaşlar İlk Tercihiniz Olsun

Yaz aylarında terletmeyen rahat ve kolay şekil alabilen yüzde yüz pamuklu kumaşlar nem tutma özelliğinden dolayı terletmeyen kumaşlar arasında yer alır. Ayrıca yumuşacık tuşesiyle cilde ferahlık hissi verir.   Yaz aylarının ruhuna uygun, cıvıl cıvıl ve pastel renkler tercih edilmesinin yanı sıra açık renklerin farklı tonları tesettürlü hanımlar tarafından tercih ediliyor. Son yıllarda sıklıkla pembenin tonları, mavinin tonları, yeşilin tonları kullanılıyor.

Rahatlığın Simgesi Keten Kumaş

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan keten kumaşlar spor ve günlük rutinde kullanılan kumaşlar arasında Keten kumaşların en büyük özelliği terletmemesi ve koku yapmaması bundan dolayı da en çok tercih edilen kumaşlar arasında. Yazın tatillerde çoğunlukla görebileceğimiz keten kumaşlar; pembenin tonları, mavinin tonları, yeşilin tonlarında tercih edilir.

Yazın Vazgeçilmezi Krep Kumaşlar

Yaz kış en çok tercih edilen krep kumaşlar tesettürlü hanımların en çok kullandığı ürünler arasında. Bütün renklerinin rahatlıkla kullanılabilen krep kumaş şık ir görünüm verir.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın