Cilt Güzelliği İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Beslenme

Cilt Güzelliği

Tıpta karaciğerin aynası olarak cilt gösterilir. Eğer karaciğerde bir problem varsa cilt üzerinde de sorunların olması muhtemeldir. Karaciğeri sağlıklı çalışmayan veya sindirim sistemi ile birlikte toksinlerden arınmayan bir insanın cilt problemleri olabilir. Ayrıca cildi en çok etkileyen nedenler arasında kişinin stres durumu ve ruhsal yapısıdır.

Cilt Güzelliği İçin Bitkisel Takviyeler

Karaciğerde detoks görevi gören doğal hap türleri ve solüsyonlar tercih edilebilir. Bunun haricinde üzüm çekirdeği özleri, ısırgan, ısırgan preparatları, aloe vera, omega-3, alfa lipoik asit, A, B, C ve E vitaminleri bitkisel takviye olarak yardımcı olacaktır.

Baharatlar

Baharat tüketiminin çok olması cildi daha da çok bozar. Özellikle sorunlu ve yağlı ciltler için zerdeçal çok yararlıdır. Ayrıca dereotu, kişniş, tarçın ve gül suyu da cilde çok yararlıdır.

Cilt Güzelliği İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Beslenme

Herkesin de bildiği gibi katkısız olarak bol miktarda su içmek sağlığın ve güzelliğin en önemli faktörlerinden. Aşırı baharatlı, acı, asitli gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Bunun haricinde bolca salatalık, kırmızı dolmalık biber, havuç, balkabağı, mandalina, şeftali, kayısı, tuzsuz kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, taze süt ve süt ürünleri, zeytinyağını bolca tüketmek, sabah ve akşamları hafif güneşlenerek D vitamini almak, cilde doğal bakımlar yapmak cildinizi güzelleştirir.

Susam yağı ve aloe vera jelinin aynı oranda birebir karıştırılıp her gün masaj yapılarak cilde uygulanması çok yararı vardır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın