Fit Kalmanın 5 Ana Kuralı

Fit olmak ya da bir başka deyişle zayıf kalmayı becerebilen kişi sayısı pek fazla değil. Bunun sebebi ise bilinçsiz tüketim ve hareketsizlik. Tabi bu en basit şekilde telaffuzu diyebiliriz. Peki fit olmanın bazı altın kurallarının olduğunu ve bu kurallara uyduğunuz taktirde kısa süre içerisinde sizin de forma girerek fit olabileceğinizi biliyor musunuz? Gelin şimdi önemli kurallara göz atalım ve yazın yaklaştığı şu günlerde kendi programımızı kendimiz yapalım.

İhtiyacınız Kadar Beslenin!

İnsanlar fit forma kavuşabilmek için genellikle yemeyi keserler fakat bu doğru bir davranış değil. Yemeği kesmek yerine vücudun ihtiyaç duyduğu kadar beslenmelisiniz. Eğer vücudunuzun ihtiyacından fazlasını tüketirseniz bu kaynaklar vücudunuzda yağ olarak depolanır ve istenmeyen bir durumdur.

Hareket Edin!

Egzersizler fit olmanız için önem arz eder. Bir çok kişi hareketsiz bir yaşam sürer. Özellikle masa başı çalışanlar ciddi bir olumsuzluk içerisindedir. Bunun önüne geçmek için mutlaka daha hareketli olun. Eğer iş sebebiyle hareketsiz kalıyorsanız iş öncesi veya iş sonrası mutlaka spor yapın veya yürüyüşe çıkın.

Su Tüketimini Arttırın!

Özellikle yaz aylarında su ihtiyacımız artar. Vücut için su oksijendir ve oksijeni vücuda fazlasıyla göndermeniz gerekir. Sadece fit olmanız için değil sağlığınız açısından da önem arz eder.

Sadece Doğal Yağlar Tüketin!

Yağ vücut için olmazsa olmaz bir kaynaktır. Fakat sadece doğal olduğu taktirde. Yani doğal yağlar da tüketmelisiniz. Örneğin çiğ badem veya ceviz iy ibir doğal yağ kaynağıdır. Kızartma ve benzeri yağlı yiyecekler ise size olumsuz yansır.

Karbonhidrat Tüketimini Azaltın!

Karbonhidrat içerikli besinler sizin vücudunuz için enerji kaynağıdır fakat fazla yüketim vücudun formunu olumsuz etkiler. Hamur işi, markana, pilav, patates gibi gıdalar karbonhidrat içerir ve sadece küçük porsiyonlar tüketmeniz doğru olur.

Tüm bu kurallara dikkat etmeniz halinde kısa süre içerisinde vücudunuzun daha iyi bir forma geçiş yaptığını görebilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak