Gelin ve Damat Bohçasında Neler Olur? 2020 Listeleri

Gelin ve Damat Bohçası Geleneği

Kültürel unsurları yansıtan evlilik merasimleri her kültürde olduğu gibi Türk kültüründe de evlilikle ilgili birçok gelenek bulunuyor. Bu heyecanlı yolculukta gelin bohçası adeti ise küçük ancak önemli ayrıntıdır. Bu geleneğe yer vermek isteyen çiftler için hazırladığımız yazıda gelin bohçası geleneği ile ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz.

Gelin bohçası geleneği, geçmişte evlenecek çiftlerin masraflarının azaltılması ve aileler arasında yakınlaşmanın sağlanması amacıyla başlatıldığı düşünülüyor. Türk adetlerinde göre damadın ailesi gelin ve ailesine, gelinin ailesi ise damat ve ailesine içerisinde çeşitli hediyelerin olduğu bohçalar hazırlar. Hazırlanan bohçalar karşılıklı olarak planlanan bir günde aileye edilir.

Geçmişten Günümüze Gelin Bohçası

Geçmişten günümüze kadar devam eden bu gelenekte değişen tek şey ihtiyaçların değişmesinden dolayı bohçanın içerisine konulan hediyelerdir. Gelin bohçası için gelin ve kayınvalide birlikte alışverişe çıkarak gelin kendi zevkine göre alışverişini yapar. Gelin bohçaları geçmişte bohçanın içerisinde teslim edilse de günümüzde sandık veya valizlerin içerisinde teslim ediliyor.

Gelin bohçalarının içerisinde ki hediyeler geleneklere göre değişiklik gösteriyor. Gelin bohçasında olması gerekenler;

gelin bohçası listesi 2019
gelin bohçası listesi 2020

2020 Gelin Bohçası Listesi

Gelin Geceliği
Gelin Terliği
Makyaj Seti
Bornoz Takımı
Pijama Takımı
Parfüm Seti
Havlu
Patik
Kıyafet

 

Damat Bohçası

Gelin bohçası gibi detaylı ve özenli hazırlanan damat bohçası damadın evlendiğinde kullanabileceği eşyalar kız tarafından hediye olarak alınır. Bu hediyeler damadın anne, baba ve kardeşlerini de kapsar. Damat bohçası alışverişine kız ve erkek tarafından anneler, damat ve gelin adayının çıkacağı gibi gelin ve damat adayı birlikte de çıkabilir. Ancak damat bohçası alışverişinde önemli olan damat adayının zevkleri ve ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapılmasıdır.

damat bohçası listesi 2019
damat bohçası listesi 2020

2020 Damat Bohçası Listesi

Gömlek – Pantolon
Kol düğmesi ve Kemer
Cüzdan ve Kartlık
Saat
Bornoz Takımı
Pijama Seti
Damat Terliği
İç Çamaşırı Takımı
Tıraş Seti
Bakım Ürünleri

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak