Boğaz’ın Avrupa ve Anadolu Yakasındaki Eşsiz Kahvaltı Mekânları

Hafta içinde yoğun ve yorucu çalışmalar, insanları bunaltan trafik canavarı, sokak ve caddelerdeki göz yoran topluluklar çağımızın yaşam biçimini yakından etkilemekte. Tek düze olmaktan kurtulup bir günlüğüne de olsa ailece gidilecek Pazar sabahının ilk saatlerinden başlayacak olan mükellef kahvaltı sofralarında mutlu geçirilecek zamanlar bu başlangıçlarının en güzel habercisidir. Bu mutluluk serüveniyse iyi, kaliteli ve ekonomik ve en ideal mekânı bulmakla başlıyor.

Boğaz’la bütünleşen ve tarihi kalıntılarıyla bilinen kahvaltı mekânları bu konuda sizleri çağırır bir eda içindedir. Hafta sonları misafir akınına uğrayan bu mekânlar menülerinin hepsinde özenli ürünlerden seçilmiş maharetli ustalar tarafından hazırlanıp damak tatlarını gelenlerin beğenisiyle buluşturur. Kahvaltı sofralarının ana besini olan beyaz peynir çeşitleri Trakya’nın muhtelif yörelerinde üretilen çiftliklerden getirtilip misafirlerinin beğenisine sunulmaktadır. Bu tarz yerlerin diğer önem taşıyan objelerinden biri de ekşi maya kullanılarak içinde katkı maddesi bulunmayan ekmekleri gelenlere ikram etmekten geçer.  Eğer şehrin karşı yakasında ikamet ediyorsanız arabanızla birkaç km kat ettikten sonra ailenizle en mükellef kahvaltıyı Anadolu Hisarı’nda yapabilme imkânını elde edebilirsiniz.

Bol oksijen alacağınız açık havada Boğaz kenarında eşsiz bir mekân sizlere oldukça hoş bir atmosfer sunarken zengin peynir çeşitleri, tabaklarınıza servis edilen çeşitte zeytinler, şaşırtıcı lezzetteki reçeller, fırının sihirli sıcaklığından çıkmış ekmekler, demli çaylar doyurucu kahvaltılar için yeterli gelmektedir. Üstelik ödediğiniz bedel mukabilinde yapmış olduğunuz kahvaltı bütçelerinizin ortalama bir seviyesinde kalmak şartıyla..

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın