“Harika Bir Doğa”

İstanbul’dan 130 Km. mesafede rahatlıkla gidebilecek yerlerden biri olan Sapanca doğal güzellikleri, masmavi gölü ve yemyeşil florasıyla görülmesi gereken beldelerden biridir. Sakarya iline bağlı olan bu belde 140 kilometrekarelik bir alanı kaplar. Bölge engebeli bir yapıya sahiptir. Marmara Bölgesi’nde en önemli turizm yerlerinden biri olup olmasının tek nedeni Sapanca Gölü’nün bu beldede olmasından kaynaklanmaktadır. Gelen yabancı ve yerli turistlerin istifadesine açık göl kenarı piknik alanları burada bulunmaktadır. Tarihi çok eski dönemlere uzanan Sapanca tarihçiler tarafından yapılan incelemeler sonucunda bazı insanların bu beldeyi ilk yerleşim bölgesi olarak kullandığını düşünmektedir.

sapanca

Sapanca’nın gezilecek ve görülmeye değer yerleri arasında İstanbul Dere yörenin dereleri arasında ilk sırada gelmektedir. Bölgede yer alan yaylalar arasında Çiğdem Yaylası, Suluca Ova Yaylası, Katırözü Yaylası, Sultanpınar Yaylası bulunmaktadır. Sapanca turizm ve konaklama yönünden kendini geliştiren özelliklere sahiptir. Hafta sonunu burada geçirmek isteyenler için irili ufaklı otel, motel ve pansiyonlar hizmete açılmıştır. Sapanca’da yöreye özel yemekler arasında Karalahana ezmesi, Çerkez tavuğu, Cevizli fasulye, Yoğurtlu yeşil erik, Taze fasulye turşusunun tadına bakmadan veya bunları satın almadan Sapanca’dan ayrılmayın.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın