Kuru Ciltler İçin 4 Altın Kural

‘Nem’ kuru ciltler için anahtar kelimedir. Kuru ciltlerin en büyük eksiği ciltlerinin nemsiz bir yapıya sahip olmasıdır. Dolayısıyla birçok cilt problemini de beraberinde getirir. Her türlü cilt problemini dışarıya yansıtabilen kuru ciltlerin bakımına yaz ve kış aylarında dikkat edilmelidir. Özellikle de mevsim geçişlerinde ve kış aylarında en büyük problemlerin görülür. Kuru ciltler için önereceğimiz çözümler ile bu dönemler daha rahat atlatılacaktır.

kuru ciltler için 4 altın kural
kuru ciltler için 4 altın kural

Kuru Cilt Nedir?

Öncelikle doğru bir cilt tipinin belirlenmesi ve o doğrultuda bakım yapılması önemlidir. Kuru cilt tipi bakımı en zor olan cilt tipidir. Hava değişimi, yorgunluk, stres ve cilt sorunlarından dolayı birçok problemle karşılaşılabilir. Bu sorunlardan dolayı yapılan makyajlarda istenilen etki gösterilmez.

Kuru Cildin Özellikleri Nelerdir?

  • Kuru ciltlerde nem miktarı düşüktür. Nemin ve cilt yağının eksik olması cildin daha hızlı kurumasına neden olur.
  • Diğer cilt tiplerine göre kırışıklıklar daha çabuk oluşabilir, dudaklar çatlaması daha kolay olurken ciltte gerginlik meydana gelir.
  • Cilt tabakası ince olduğundan dolayı dış etkenlere karşı daha korunmasızdır.
  • Yaşlanmanın da etkisiyle nem dengesi azalır ve cilt kuruluğu artar.
  • Kuru ciltler de makyaj istenildiği gibi durmaz veya çabuk bozulabilir.
  • Kuru ciltlerde gözenekler daha küçüktür ve yağ dengesi az olduğundan dolayı sivilce gibi sorunlara daha az rastlanır. Dolayısıyla genelde mat bir görüntü vardır.

Kuru Ciltler İçin Uygulanması Gerekenler

  1. Cilt Temizliği

Cilt temizliği her cilt tipi için altın kurallardan biridir. Sağlıklı bir cildin sırrı iyi temizlenmesi ve doğru bakımın uygulanmasıdır. Günde iki defa kuru ciltlere uygun yüz yıkama jeli veya sabunuyla cilt temizlenmelidir. Ayrıca ciltte makyaj uzun süre bırakılmamalıdır. Kullanılan ürünün cilt tipine uygun olması gerekir. Aksi takdirde kullanılan ürün cildi daha çok kurutabilir.

  1. Nem Sağlayan Bakım Ürünleri Kullanımı

Kuru ciltlerin kurtarıcı ürünü nemlendiricilerdir. Kullanılan nemlendirici kuru ciltlere uygun olmalı uzun süre cilde nem vermelidir. Soğuk ve rüzgarlı havalarda nem seviyesi azaldığından dolayı günlük nemlendiricilerin dışında kalın yapıda bir nemlendirici tercih edilmelidir.

  1. Cilt Dokusu Yenilenmeli

Kışın hava ve rüzgarın etkisiyle kuruyan ve pul pul dökülen cildin ölü derilerinden arındırılması için düzenli olarak peeling kullanılmalıdır. Ancak peeling yapılırken cilt dokusuna zarar verilmemelidir. Bunun için en iyi yöntem de cilt tipine ve sorunlarına uygun ürünlerin kullanılmasıdır.

  1. Nem Maskeleri İle Cildin Desteklenmesi

Cilde anında nem ve rahatlık vermesi açısından düzenli olarak nem maskesi yapılmalıdır. Özellikle kış aylarında nem maskelerinin aksatılmaması önemlidir. Kısa sürede cilt bakımı yapmak isteyenlerin cilt tiplerine uygun bir maskeyi düzenli olarak kullanması önerilir. Nem seviyesinin arttırılmasında yardımcı olan bu maskeler cildi tazeler, parlak ve aydınlık bir görünüme kavuşturur.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak