Vücut Direncini Arttırmak İçin Çeşitlilik Sağlayın!

Kış aylarının baş belası olarak gördüğümüz vücut direncinin kolay şekilde düşmesi, bulunduğumuz ay itibarı ile bir çok kişi için ciddi problemi olmuş durumda.

Vücut direncinin düşmesi gribal enfeksiyon ve nezle gibi rahatsızlıklara davetiye çıkarmakta. Tabi önlem almak mümkün.

Özellikle direncin düşmesini istemiyorsanız bazı altın kurallara dikkat ederek direncinizi daima tepe noktada tutabilirsiniz. Bunun en önemli maddesi ise beslenme.

Beslenmenize Çeşitlilik Kazandırın

Beslenmeye dikkat etmek her yaşta oldukça önemli. Vücut direnci ile ilgili kısımda ise görüldüğü üzere mevsimlere göre de beslenmek ciddi bir kriter.

Çünkü yeterli beslenmenin sağlanmaması ve çeşitlilik katılmaması, direnci olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, beslenmenin çeşitliliğine dikkat çekerek direncin artışı için önemli olduğunu belirtiyor.

Peki çeşitlilik nasıl kazandırılır? Bilinmelidir ki beslenmek sadece karnımızı doyurmak olarak görülmemeli. Aldığımız gıdaların içerikleri önemlidir.

Özellikle doğal yağlar, proteinler, vitaminler ve kaliteli karbonhidrat bizler için en önemli besin kaynakları. Bahsettiğimiz kaynakları doğru şekilde almazsak hastalık kapımızı mutlak suretle çalabilir.

Çeşitlilik sağlayarak beslenmek ise sandığınız kadar zor değil. Örneğin yumurta, içerisinde bulundurduğu yüksek protein oranı ile mutlak kahvaltıda yerini almalı.

Gün ortasında ara öğün aparak çiğ badem veya ceviz tüketerek doğal yağ alımı yapabilirsiniz. Demir, çinko, b12, fosfor gibi vitaminlerin de yer aldığı gıdalar yine tüketmeniz gereken kaynaklar olmalıdır. Bahsettiğimiz bu kaynakların vücuda girmesi halinde vücut direnciniz daime tepe noktada yer alacaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın