100 Kalorilik Diyet Listesi Nedir: Nasıl Yapılır, Faydaları

100 Kalorilik Diyet Listesi

Kilo vermek için düşük karbonhidrat ya da düşük yağlı yemekler yemek zorunda değilsiniz. Günlük kalori hesaplamaları ile dilediğiniz kiloya, kolay ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Diyet planı 100 kalori porsiyonu ölçmeye dayandırılır. 100 kalorilik diyette besin kısıtlaması ya da yasak yiyecekler yoktur. Tek kural her besinden 100 kalori tüketilmesi gerektiği kuralıdır.

100 Kalori Diyeti Nasıl Yapılır?

Diyeti uygularken her zamanki gibi aynı yiyecekleri yemeye devam edeceksiniz. Sadece yediğiniz yemeklerin boyutları değişecek. Hem istediğiniz yemeği yiyebileceksiniz hem de kilo verebileceksiniz. Diyet zihniyetini aşarak sadece kilo vermeye odaklanırsanız sizin için kilo vermek çok kolaylaşacaktır. Her gün dilerseniz çikolata ya da pizza dilerseniz tatlı ya da hamur işi yiyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey her besinden 100 kalorilik bir porsiyon almak.

Eğer zorlu diyetler yapmaya çalışırsanız psikolojik olarak yoksunluk hissi ile karşılaşırsınız ve normalde canınız tatlı istemese de o an tatlı yemek isteyebilirsiniz. Bu durum size psikolojik olarak zarar vermesinin yanı sıra metabolizmayı yavaşlatarak, kilo vermek adında sağlıksız gıdalar ile beslenerek boşu boşuna çabalamanıza neden olur.

100 kalori diyetinde kadınlar günde kalori 1.500 erkeklerin ise günde 2.000 kalori almalarına izin verilir. Bu kaloriyi 100 kalorilik besinlerden toplayarak gün boyunca aç kalmadan diyet planlaması yapılabilir. Ayrıca gün içinde kalori harcayarak kilo vermeye yardımcı egzersizler de yapılmalıdır.

100 kalorilik diyetle kaç kilo verilir?

100 kalorilik diyetini yapanlar ortalama olarak 2 haftada 5 kilo verebilirler.

100 Kalori Diyeti için Önerilen Gıdalar

Diyet programının içinde istediğiniz kadar yemekte serbest olduğunuz bazı gıdalar vardır. Bunlar; biber, brokoli, balkabağı, lahana, havuç, salatalık, yeşil fasulye, marul, mantar, kara bezelye, domates, kabak, yonca filizi, balsamik sirke, bulyon, kapari, keçiboynuzu, kakao, turşu, sıcak sos, salça, diyet soda, soya sosu, tatlandırıcı ve meyve suyudur.

100 Kalorilik Örnek Diyet Planı

Kahvaltı

1 su bardağı mısır gevreği

1 su bardağı yağsız süt

1 su bardağı portakal suyu

1 yemek kaşığı bal

Bitkisel çaylar

Sabah atıştırması

1 bardak havuç suyu

4 – 5 adet badem

Öğle yemeği

Yarım porsiyon hindi

Yarım porsiyon İsviçre peyniri

3 dilim kepekli ekmek

1 yemek kaşığı mayonez

Marul, domates, soğan ve turşu

Öğleden sonra atıştırması

1 su bardağı yağsız yoğurt

1 adet küçük muz

Akşam yemeği

1 porsiyon balık ızgara

1 küçük kase makarna

1 kase karışık az yağlı yeşil salata

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Limon ve sirke

100 Kalorilik Diyette Egzersiz Tavsiyeleri

100 kalorilik diyet ile birlikte egzersiz yaptığınızda çok daha kolay ve hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Bu diyetler ile birlikte önerilen egzersizler arasında yürüyüş, yüzme, dans, yürüyüş ve takım sporları bulunmaktadır.  Ayrıca aerobik egzersizleri haftanın her günü ve 30 dakika olarak önerilir.

10 Günde 10 Kilo Verdiren Ünlülerin Diyet Listesi

100 Kalorilik Diyetin Faydaları Nelerdir

Gıdaların kalori içeriği farkındalığını artırarak sağlıklı beslenmenin alışkanlık haline gelmesini sağlar.

Birçok fast-food ürününde ne kadar kalori olduğunu görmemizi sağlar.

Diyet sırasında sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmeniz gerekmez.

Sağlıklı ve yavaş yavaş kilo verdirir.

Diyet sırasında alkol alımına izin verilir.

Kalori saymak zor gibi görünse de aslında oldukça basit bir işlemdir. Yediğiniz yemeklerin kalorisini küçük bir not defterine yazarak her an yanınızda taşıyabilirsiniz. Böylelikle diyetinizi bozmadan neyi ne kadar yemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Ayrıca diyetiniz boyunca istediğiniz her besini tüketseniz bile çok fazla yağlı ya da çok şekerli ürünlerden kaçınmanızda fayda var. Özellikle kola ve cips gibi abur cubur tüketimini en aza indirgemelisiniz. Bunların yerine sebze, meyve ya da kuruyemiş gibi besinleri seçebilirsiniz. Bu durumda vücudunuz ihtiyacı olan kaloriyi daha sağlıklı besinlerden karşılamış olursunuz.

100 kalori diyeti boyunca diyetinizi aksatmadan ve 1500 kaloriyi aşmadan devam ederseniz çok hızlı ve kalıcı sonuçlar alabilirsiniz. Egzersizle yapılan diyetlerde ise yağlar kasa çevrildiği için kilo verirken fit görünüme de ulaşabilirsiniz. Kendinize inanın ve motivasyonunuzu yüksek tutun. Moral yüksek olduğunda diyet uygulamanızda olumlu sonuçlar vermeye başlayacaktır. Tüm bunların yanı sıra her diyette olduğu gibi 100 kalori diyetinde de diyet boyunca bol bol su içmelisiniz. Her gün en az 2 litre su tüketmeli, sağlığınız için diyetiniz bittikten sonra da bu alışkanlığınızı sürdürmelisiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın