2020 Gelinleri İçin Trend Saç Modelleri

Önümüzdeki yaz evlenecek gelinlerin hazırlıkları hızlanmaya başladı bile. Bizler de evlilik hazırlığı yapan okuyucularımıza 2020 Gelin Saç Modelleri konseptli içeriğimiz ile yardımcı olalım istedik…

Büyük günün tüm detaylarını tek tek planlamak genellikle gelinlere düşüyor. Gelinlik ve aksesuar seçimi kadar önemli olan bir şey daha var ki saç modeli ve gelinlikle uyumlu olması.

Sizler için 2020 gelin saç modelleri hakkında detaylı bir araştırma yaptık ve en seveceğiniz modelleri seçtik. Giyeceğiniz gelinlikle uyum içinde olması elbette nasıl bir gelin başı yaptıracağınıza karar verirken en önemli kriteriniz.

Seçtiğiniz duvak tabii ki gelin saçının nasıl olması gerektiğini belirleyecek en önemli etken. 2020 gelinleri artık nikahta duvak takıp düğünde daha özgür olmayı istediklerinden duvaktan çok saç bantları, taçlar ve örgüler revaçta olacak.

2020 Gelinleri İçin Trend Saç Modelleri

Elbette ideal gelin saçı için yüz hatlarınıza ve saçlarınızın yapısına da dikkat etmeniz gerekir. İşte akıllarda yer edecek 2020 gelin saç modelleri

Çiçek Açan Saçlar

Çiçekli Gelin Tacı

Romantik bukleler ve klasik tepedeki küçük topuzlar Barcelona Bridal Week kapsamında Alejandro Resta tasarımlarında başka bir boyuta taşındı. Bir buket canlı çiçeği hare gibi kafasında taşıyan modeller izleyicileri büyüledi.

Jenny PAckham, Wtoo by Watters ve Reem Acra podyumlarında da gelinliklere eşlik eden çiçek taçlar, bugüne kadar gördüklerimizden daha büyük ve hacimliydi. Podyumlar adeta baharda uzun bir kır yürüyüşüne çıkmışsınız gibi çiçeklerle doluydu.

Mükemmel görünüm için: yumuşak ve parlak buklelerle saçınızı mutlaka toplayın. Çünkü çiçeklerin baş rolde olması gerekiyor. Eğer tesettürlü bir gelinliğe çiçekli bir gelin başı yapacaksanız aynı kurallar geçerli; örtünüzü mümkün olduğunca minimal ve gelinliğinizle aynı tonda seçin.

Gelin Örgüsü 

Gelin Saçı Örgü Modeli

2020 bridal showlarında neredeyse her podyumda gördüğümüz bir şey vardı: çeşitli boylarda ve uzunlukta örgüler. Berta, Cymbeline, Suzanne Neville ve Oscar de La Renta, modellerine gelin örgüsü yaptırmayı tercih eden ünlü mode evlerinden bazıları.

Dramatik bir etki için örgüleri alnınızın hemen üstünde başlatın. Romantik, klasik, rahat ya da bohem. Herkes için uygun bir örgü saç modeli var. Hacimli bir balıksırtı örgü için saçlarınızı ters yöne kurutun ve mutlaka volumizer kullanın.

Balıksırtı örgü ihtişamlı gelinlikler için çok uygun değil, elbiseyi andıran daha düz kesimli dantel bir gelinliğiniz varsa sizin için mükemmel olacaktır.

Sadenin İhtişamı

Sade Gelin Saçı

Tercihini sadelikten yana kullanmayı sevenler için ideal bir saç modeli iki yandan saçları açık bırakmak. Gelinliğinizin ve duvağınızın modeli ne olursa olsun böyle bir modeli kullanabilirsiniz. İddialı bir makyajla senenin en güzel gelini siz olabilirsiniz.

2020 gelin saçı trendleri içerisinde gördüğümüz bir yenilik de uçlarının ışıltı veren bir spreyle parlatılmasıydı.

Yeni Sezon At Kuyruğu

At Kuyruğu Gelin Saçı

Şık olmasına rağmen abartısız ve ölçülü bir güzellik sağlayan at kuyruğu, 2020 yılında hem gelinlik podyumlarında, hem de resort koleksiyonlarda sıklıkla gördüğümüz bir saç modeli.

Ünlü gelinlik tasarımcısı Gustav Fouche, at kuyruğunun en sevdiği gelin saçı olduğunu söylüyor. Çünkü elegan ve sofistike bir stil sunup alıştığımız gelin saçlarının aksine sadeliğin güzelliğini vurguluyor.

Vintage Saç Bantları

Vintage Gelin Bandı

Büyük güne hazırlandığınız süreçte detaylarda fazla boğuluyor gibi hissedebilirsiniz. Eğer büyük bir duvak düşünmüyorsanız ya da nikah ve düğünü ayrı planladıysanız saç bantları modern ve yine de romantik bir görünüm için iyi bir seçenek olabilir.  Eğer seviyorsanız 1940’ların Vintage tarzını saç bantlarıyla yakalama çok kolay.

Doğal ve Çabasız Gelin Saçı

Doğal Gelin Saçı

Eğer siz de 1980’lerden kalma kuaför salonu posterine benzeyen gelin başlarından ve gösterişten sıkıldıysanız doğal ve serbest bırakılmış saçları deneyebilirsiniz. !Az olan fazladır’ felsefesinden hareketle saçlarınızın en doğal haliyle evlenebilirsiniz.

Moroccan Oil’in artistik direktörü  Kevin Hughes “Gelinlerde saçların serbest ve doğal bırakılmasını seviyorum. Çünkü içlerindeki güzelliği ortaya çıkardığını düşünüyorum” diyor.  Çabasız güzelliğin neredeyse moda olduğu 2020 sezonunda birçok gelin saçında bu modeli göreceğiz.

Dalgalı Saçların İhtişamı

Dalgalı Gelin Saçı

İçinizdeki deniz kızını serbest bırakın. Meleksi dalgalarla Monique, Zuhair Murad ve Pronovias moda evlerinin Bridal Fashion Week podyumu için tercih ettiği dalgalı saçlar doğal güzelliğinizi ön plana çıkaracak.

Salon markasının kurucusu ve saç stilisti Limoz Logli, 2020 gelinleri için deniz kızlarını andıran doğal buklelerin iki yana ayrılmasını öneriyor. Özellikle ekstra hacim verilmiş saçlarda daha iyi sonuç alınabileceğini söyleyen saç tasarımcısı böylelikle duvakla daha bütünleşmiş bir gelin saçı elde edeceğinizi belirtiyor.

Taçlar, İğneler, Pırlantalar ve Fazlası

Gelin Tacı

Gelin başınıza ve saçlarınıza biraz kraliyet ihtişamı eklemek istiyorsanız sezonun öne çıkan trendlerinden parlak elmas ışıltılı bir saç iğnesi seçebilirsiniz. Bir düğün klasiği olan gelin taçları da 2020 sezonu için yenilendi.

Eğer boynunuz yüksek ve uzunsa, siz de bir balerin topuzu ile kraliyet ailesine layık bir gelin olabilirsiniz. Saçlarınıza parçalanarak saçılmış kristaller gibi ışıltı verecek büyük iğneleri ensenizin üstünde yaptığınız dağınık bir topuzda kullanabilirsiniz.

 

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın