Bulgurlu ve Ballı Meyve Salatası Nasıl Yapılır?

Yaz mevsimine girmeye hazırlanırken artan sıcaklıklarla birlikte beslenme alışkanlıkları da değişmeye başladı. Gıda Mühendisi Ece Duru, yağlı ve kalorili yiyecekler yerine taze sebzelere dayalı hafif yiyecekler tüketmenin uzmanların da belirttiği bir bilgi olduğu iletti. Duru, “Yeterli ve dengeli beslenmeye daha da özen gösterilmesi gereken bu zamanlarda, bulgurun barındırdığı vitamin ve mineraller açısından önemli bir besin kaynağı olduğunu ve bulguru yaz mevsiminin taze sebze ve meyveleri ile hafif, rengârenk, besin değeri yüksek salatalar hazırlanacağını iletti. Bulgurun, B vitamini ve folik asit bakımından oldukça zengin olduğunu söyleyen Duru, “Kolesterol içermeyen bulgur, yüksek posa içeriği sayesinde porsiyon kontrolünde tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi sağlar ve kan şekerini yavaş yavaş yükseltir yavaş yavaş düşürür.  Yüksek lif oranı ve düşük glisemik indeksi sayesinde özellikle tüketilmesi gereken besinler arasında ilk sırada geliyor” diyerek “yaz sofralarında bulguru eksik etmeyin” dedi.

 

Malzemeler

2 su bardağı başbaşı bulgur
4 su bardağı kaynar su
15 adet çilek
1 portakal
1 armut
1 muz
1 paket vanilya
½ su bardağı bal

Servis Önerimiz: Taze nane

 

Hazırlanışı

Bulguru kısık ateşte, suyunu çekene kadar, yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Soğutmak için bir süre bekletin. Geniş bir kaba vanilyayı, önceden doğramış olduğunuz tüm meyveleri ve balı koyun. Bulguru da ekleyip karıştırın. Hazır olan meyve salatanızı Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.