İnşaat Sektöründe Öncü İsim: Ceylan İnşaat

Ceylan İnşaat sektördeki önemli firmalar arasında yer alıyor. Bu alandaki tecrübelerinizi önünüze aldığınızda varılmak istenen noktanın neresindesiniz?

Teşekkür ederim,40 yıllık bir süreçte piyasadayım,15 yıl Karaköy perşembe pazarında Ceylan Metal adı ile metal sektöründe faaliyet yaptım, 1995 yılından itibaren konut sektöründe faaliyetlerimiz devam etmektedir. Allah’a şükür sürekli yükselen bir tempo ile çalışmalarımız devam etmektedir. Bunu sabırlı ve kanaatkar olmaya, hoşgörü ve saate bakmadan çalışmaya borçlu olduğumu düşünüyorum. Bir de bize edilen dualara olduğunu unutmamak gerekir.

Ceylan İnşaat bu güne dek kaç proje ve konut ile insanları ev sahibi yaptı? Ürettiğiniz ve sürdürülebirliği olan projeleriniz hangileridir?

 

Bu güne kadar 5.000 konut ve ticari inşaat yaptık. 2018 yılı itibari ile kentsel dönüşüm yasası ile birlikte ZER markası adı altında 3.000 konut ve ticari yapı üreten 7 şantiyemiz bulunmaktadır.

 

Ceylan İnşaat geleceği ve doğayı destekleyen projeler üretiyor mu? Müşterilerine ev alırken projede ilk 3 maddede ne vadediyor?

 

Projelerimizdeki ilk hedefimiz önce insana hizmet etmektir. Sitelerimizde komşuluk ilişkilerini ve mahalle kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın güven içinde spor yapmalarına olanak sağlayan imkanlarla zararlı alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak kalmaları için çabalıyoruz. Yaptığımız her konutun her kullanılan parçasına 10 yıl şirket garantisi veriyoruz.

Gelecek projeleriniz arasında sizi en çok heyecanlandıran hangisi?

Projelerimin hepsi beni heyecanlandırıyor aynı heyecan ve duygu ile başlıyoruz hepsi çocuğumuz gibi. Kentsel dönüşüm projelerimiz tabii ki farklı. Birçok arsa sahiplerine daha modern bir yaşam ve imkan sağlıyoruz.

Medyada hakkınızda çıkan konkordato ilanı hakkındaki gelişmeleri sizden duymak istiyoruz? Bu durum sektöre olan düşük talebin bir sonucu olarak mı meydana geldi?

Konkordato hükümetimizin Mart/2018 tarihinde çıkardığı Şirket Koruma Yasasıdır. Eskiden uygulanan konkordato ve iflas ertelemenin harmanlanması ile şirketlerin sermayelerine, projelerine, çalışmalarına bankalar ve alacaklılar tarafından herhangi bir zarar verilmemesi için uygulanıyor.

Bankaların özellikle İnşaat firmalarına verdikleri kredileri kesmeleri ve hesap kapatmaya başlaması ile başlayan süreç ve temmuz ayındaki ülkemize yapılan ekonomik saldırı üzerine dövizin artması sonucu iç piyasadaki satışların durması, inşaat malzemelerinin fiyatlarının anormal derecede artması buna rağmen malzeme satın alınmasındaki yokluklar inşaat firmalarının kendilerini koruma maksadı ile aldıkları yasal bir karardır.

Ceylan İnşaat olarak konkordato ilan ettikten sonra bankaların üzerimize gelmesinin engellenmesi sonucu borçlarımızı daha düzenli ödemeye başladık. ZER Topkapı, ZER Mecidiyeköy ve ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları Projelerimiz devam etmektedir.

Şirket’in konkordato talebinin ve atanan komiserlerin denetiminin ardından şirketin mali durumunda ne gibi değişiklikler meydana geldi?

Atanan komiserler sadece şirketin faaliyetini izleyerek rapor hazırlıyorlar. Konkordato ilanından sonra şirketimiz projelerinden 105 adet konut satışı yaptık. Herkes bizi biliyor, güveniyor 40 yıllık bir geçmişimiz var. Allah’a şükür batmadık düşmedik yıkılmadık. Dimdik ayakta şirketimin ve projelerimin yanındayım. Çalışmalarımız eskisi gibi hız kesmeden devam ediyor.

Ceylan İnşaat’ın bundan sonraki hedefleri neler, gelecek dönem planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Ceylan İnşaat olarak ülkemize, bayrağımıza, milletimize hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Bu ülkeye borcumuz var. Çok çalışmak ve çok üretmek gerekiyor. Durmak yok çalışmaya ve üretmeye devam…

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak