Doğal Yollarla Kaş Uzatma ve Kalınlaştırma Yöntemleri Nelerdir?

Hacimli ve kalın kaşların moda olduğu son yıllarda kaş uzatma ve kalınlaştırma yöntemleri merak edilen bir konu haline geldi. Her ne kadar kalın kaş modelleri popüler olsa da önemli olan yüz hatlarımıza uygun modeldir. Belli sebeplerden ötürü seyrelen ve dökülebilen kaşları uzatmak ve kalınlaştırmak için doğal yöntemleri sizin için sıraladık.

doğal kaş uzatma ve kalınlaştırma yöntemleri
doğal kaş uzatma ve kalınlaştırma yöntemleri

Kaş Uzatma ve Kalınlaştırmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kaşlarınızı dökebilecek kadar ağır makyaj yapmaktan kaçınılmalı.
  • Sıcak ağda ve cımbızı asla kaşlarda kullanmayın.
  • Lif oranı yüksek sebzeler tüketin.
  • Sentetik ürünleri kaşlarınızda kullanmayın.
  • A, C, E, ve B3 vitaminlerini düzenli kullanın.
  • Bol su tüketin.
  • Nemlendirici sürün.

Kaş Uzatma ve Kalınlaştırma Yöntemleri

Vazelin ve Hint Yağı İle Kaş Uzatma Yöntemi

Hint yağı, kıl köklerini besleyen ve büyümesini hızlandıran vitamin, protein ve yağ asitleri içerir. Hint yağı ve vazelini pamuk yardımıyla günde iki defa kaşlarınıza sürün. Düzenli kullanımda kaşlarınızın uzadığını ve kalınlaştığını görebilirsiniz.

Badem Yağı İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi

Kirpik, kaş ve saç bakımının en popüler yöntemlerinden biri olan badem yağı düzenli kullanımda kaşlarınızın daha gür çıkaracaktır. Badem yağını her gece yatmadan önce düzenli olarak kaşların çıkış yönünden uca doğru sürerek daha kalın kaşlara sahip olabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı İle Kaş Gürleştirme Yöntemi

Yoğun ve gür kaşlara sahip hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Her gece yatmadan önce pamuk yardımıyla hindistan cevizi yağını kaşlarınıza sürüp yatın. Bir süre sonra düzenli kullanımda kaşlarınızın gürleştiğini gözlemleyeceksiniz.

Zeytinyağı İle Kaş Uzatma Yöntemi

Zeytinyağı içerisindeki A ve E vitaminleri kaşlarınızın uzamasına yardımcı olacaktır. Her gece yatmadan önce kaşlarınıza beş dakika boyunca zeytinyağı ile masaj yapın ve ertesi sabah ılık su ile yıkayın.

Sarımsak İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi

Kaş güçlendirme deyince akla ilk gelen sarımsak mucizesidir. Bir diş sarımsağı ikiye bölün ardından kaşların çıkış yönüne doğru suyunu çıkarıncaya kadar sürmeye devam edin. Ancak sarımsakta dikkat edilmesi gereken en önemli şey kaşların bulunduğu bölgenin dışına taşmaması gerekir. Çünkü sarımsağın değdiği diğer bölgelerde de kıl çıkabilir.

İLGİNİZ ÇEKEBİLİR

Kaş Makyajı Nasıl Yapılır: Kaş Makyajı Teknikleri

Kaş Rengi Nasıl Açılır: Doğal Yöntemler

Düz Kaş Modeli Kime Yakışır? Düz Kaş Nasıl Alınır?

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın