Gözenekleri Temizlemek İçin Doğal Yöntemler

Gözenekleri Temizlemek Ve Sıkılaştırmak İçin

Temiz ve bakımlı bir cildin ilk anahtarı temiz gözeneklerdir. Tıkalı gözenekler hepimizin en sıkıntılı cilt problemlerinden. Gözenekler temizlendiğinde cildimiz adeta hafifler ve nefes alır. Gözenekleri temizlemek ve sıkılaştırmak için pek çok yol deniyoruz. Cilt bakım merkezlerine gidiyor yüzlerce lira harcıyoruz ya da bunun için üretilmiş vakumlu cihazlar ve fırçalar satın alıyoruz. Yalnız bu cihazlar ve fırçalar cildimize zarar verip tahriş edebiliyor. En etkili ve cildimizin de en sevdiği güzellik kaynakları her zaman doğadan gelenlerdir. Biz de yüzümüzü doğaya dönelim ve gelin beraber gözenekleri temizlemek için evimizde uygulayabileceğimiz doğal yöntemlere bakalım.

gözenekleri temizlemek için doğal yöntemler
gözenekleri temizlemek için doğal yöntemler
  • Buhar banyosu gözenekleri temizlemek için oldukça etkili ve masrafsız bir yöntemdir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz buhar banyosu sayesinde gözenekleriniz açılacak ve temizlenecektir. Geniş ağızlı bir kabın içerisine sıcak su koyun başınızı bu kaba yaklaştırın ve bir havlu ile de başınızı örtün. Sudan çıkan buhar yüzünüzü nemlendirecek ve gözenekleriniz açılacaktır. Buhar banyosundan önce yüzünüzü suyla yıkamanız etkiyi arttıracaktır. Dilerseniz suyun içerisine nane yaprağı, yeşil çay, çay ağacı yağı, lavanta yağı gibi ürünler ekleyerek cildinizi besleyebilirsiniz. Buhar banyosu içi 10-15 dakikalık bir süre yetecektir ardından cildinizi yumuşak bir havlu yardımıyla temizleyin. Buhar banyosu ardından cildinizi soğuk suyla yıkamayı ya da buz tutmayı unutmayın ki açılan gözenekleriniz sıkılaşsın.
  • Karbonat, gözenek temizliği için mükemmel doğal ürünlerden biridir. Karbonatın tanecikli yapısı sayesinde cildiniz ölü deriden arınır ve cildinizin rengini açar. Karbonatı limon suyuyla ya da sütle karıştırabilir ve cildinize peeling olarak maske olarak uygulayabilirsiniz. İçerisine karıştıracağınız bir miktar bal cildinize ışıltı ve canlılık katacaktır.
  • Doğanın bir başka mucizesi kili kullanarak yapacağınız bakım da gözeneklerinizi temizleyecektir. Kili badem yağı ve zeytinyağı gibi yağlarla karıştırıp cildinize maske yapabilirsiniz. Ilık su ile 10 dakika kadar bekledikten sonra temizleyin.
  • Şeker ile hazırlayacağınız peelingler ile de gözeneklerinizi temizleyebilirsiniz. Şekeri limonla karıştırıp cildinize maske olarak uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ile karıştırdığınız şekerle besleyici bir peeling yapabilirsiniz. Türk kahvesi telvesi ile karıştırdığınız şekere bir miktar bal ekleyerek canlandırıcı bir peeling elde edebilirsiniz. Cildiniz için faydalı olabilecek renkli meyve ve sebzelerin pürelerini şekerle karıştırarak da cildiniz için etkili bir temizleyici elde edersiniz.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak