Op. Dr. Bülent Cihantimur, konu ile ilgili “Göğüs estetiği denilince akla sadece meme büyütme operasyonları geliyor. Oysaki hastanın meme dokusu öncelikli olarak incelenmeli; sarkıklığı, boyutu veya olası diğer problemleri anlaşıldıktan sonra hangi uygulamanın yapılması gerektiği planlanmalıdır. Söz gelimi sadece silikon implant takarak, sarkmış ve form kaybı yaşayan bir göğsü dikleştirmek ve doğal bir forma sokmak mümkün değildir. Aynı operasyon içinde, meme dikleştirme ve sonrasında meme implantı yerleştirilerek istenilen forma kavuşturulur, bu sebeple hastaların her şeyden evvel meme dokularındaki asıl sorunun ne olduğunu bilmeleri gerekir. Bunun için de araştırmalarını yaptıktan sonra uygun buldukları bir estetik cerraha muayene olmaları lazımdır. Bu birinci kural.” dedi.
Neden İstediğinizi Bilin
“Operasyonu yaptırmadan evvel öncelikli olarak şu soruyu sormak gerekiyor: Bu operasyonu neden olmak istiyorum? Estetik operasyonlar kişisel tercihlerdir. Eşiniz ya da çevrenizdekiler istiyor diye kesinlikle kafanızda soru işaretleri bırakan uygulamalara sıcak bakmamalısınız. Eğer göğüslerinizin formundan memnun değilseniz ve bunu gerçekten “siz” istiyorsanız yaptırmalısınız.” diyen Bülent Cihantimur, bireyin kendinden emin duruşunun, iyileşme dönemine katkı bile sağlayacağını belirtti.
Doktor-Hasta İletişimi Önemli
“Son olarak kararınızı verdikten sonra doktorunuza ne istediğinizi açıkça söylemelisiniz. Muayene olduktan sonra, istekleriniz ve doktorunuzun önerileri birleşince ortaya meme operasyonunuzun planı çıkar. Eğer göğüslerinizde sarkma varsa, ek operasyonlar önerilebilir; göğüsleriniz çok büyükse, meme küçültme veya doktorunuz eğer uygun bir profile sahipseniz, size sadece yağ enjeksiyonu ile istediğiniz formu sağlayabileceğini söyleyebilir. İşte bu aşamada doktorunuza aklınıza takılan her soruyu sormalısınız. İyileşme dönemi ayrıntılarını, kullanmanız gereken ilaçları, ne zaman sosyal hayatınıza geri dönüş yapabileceğinizi sormanız ve net cevapları almanız gerekiyor. ” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, doktor ve hasta arasındaki iletişimin önemine dikkat çekti.