Hızlı ve Sağlıklı Kilo Almak İçin Ne Yapılmalı

Sağlıklı Kilo Almak İçin Yapılması Gerekenler

Kadınların ortak sorunları arasında yer alan fazla kiloların yanında sayısı pek fazla olmasa da bazı bayanlar da kilo almak için çareler aramaktadırlar.

Manken gibi bir görünüm yakalamak isteye fakat daha sonrasında sınırı aşarak daha da zayıflayan kadınlara da farklı sorunların oluşması neticesinde bu sefer kilo almanın çareleri araştırılmaya ve uygulanmaya çalışılmaktadır. İstenilen daha fazla zayıflık kadınların kıyafetlerini üzerilerine yakıştırmamalarına ve hayallerindeki havadan uzaklaşarak psikolojik sorunlar yaşamalarına dahi neden olabilmektedir. Aşırı zayıflık ciltte kırışıklıklara da neden olacağından çabuk yaşlanmanıza da neden olabilir. Vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri alamaması nedeniyle karşılaşacağınız sorunlar arasında yer alan cilt kırışıklıkları, kuruluk ve gevşeklik sizin güzelliğinize gölge düşürecektir. Aşırı zayıf olmanız baş dönmesi, çabuk yorulma, ishal, anemi, kalp damar hastalıklarının yanında bağışıklık sisteminin zayıflamasına da neden olacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Neler Yapılmalı

Sağlıklı kilo almak için yapılması gerekenler aşırı zayıflık nedeniyle bu sorunlarla karşılaşmamanız için yapmanız gerekenleri sizlere sunmaktadır. Sağlıklı kilo almak için öncelikle zayıflığın nedeninin ortaya çıkarılması ve sonrasında gerekli tedbirlerin alınması başarı şansını yükseltecektir. Hormonal sorunlardan kaynaklanan zayıflığa karşı hormon tedavisi sayesinde başarı şansı çok yüksek neticeler alınabilmektedir. Beslenme düzeninin de kaynaklanan zayıflıklarda kilo alımı gerçekleşirken oluşan yağlanma sorun yaratabileceğinden size tavsiyemiz beslenme programınızı bir uzmanda yardım alarak uygulamaya başlamanız olacaktır. Beslenme alışkanlıklarınızın çok iyi irdelenmesinin ardından kilo alamamanıza neden az yemek yemeniz ise miktarın arttırılması ve ara öğünlerin planlanması gerekecektir. Yemeklerinizi özellikle yaz bahar ve yaz aylarında dış mekanlarda yemeğe çalışmanız da iştahınızın açılmasını sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Sağlıklı kilo almak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli madde kesinlikle öğün atlamamaları ve düzenli beslenmelerine dikkat etmeleri olmalıdır.

Ara öğünlerde;

  • fındık
  • ceviz
  • badem gibi kalori ve protein değeri yüksek gıdaların yanında
  • kuru meyveler
  • süt
  • kuruyemiş alımı da uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Sıvı tüketimi sizin kendinizi tok hissetmenizi sağlayacağından su veya farklı içeceklerin yemekten 45 dakika sonra içilmesi gerekmektedir. Sofra kültürümüzde yer alan baharatların ve bazı sosların iştah açıcı özelliği bulunmakla birlikte herhangi bir rahatsızlığınız söz konusu değil ise kullanabilirsiniz. Yemeklerimizde kullandığımız katı margarinlerin yerine zeytinyağı, mısır özü yağı, kanola, fındık yağı konulması da bu yolda sizlere faydalı olacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Besinler

Sağlıklı kilo almak için yenebilecek besinler arasında tatlılarda yer almakla beraber aşırı tüketime kaçmadan farklı tatlılarda yenilebilir. Tatlının kilo alımına faydası olmakla birlikte çok fazla şeker içeren yiyeceklerin alınması sağlığınızı riske edebileceğinden tüketimi çok dikkatli olarak gerçekleştirilmelidir. Sağlığımız için vazgeçilmezler arasında yer alan egzersizlerinizi seçerken çok ağır olanlarından uzak durmanız, yemeklerden önce yarım saatlik yürüyüşler yaparak iştahınızın da açılmasına yardımcı olmanız uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Sağlıklı kilo almanın sırları arasında diyet reçetesine uymanın haricinde yemek yemekte zevk almaya çalışmak da önemlidir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak