İnce Telli Saçlar İçin Evde Maske Hazırlama

İnce Telli Saçlar İçin Bakım

İnce telli saçlar için bakım yapmak önemlidir. Bakım salonlarına ve kimyasal ürünlere çok fazla para yatırmaktansa evde ince telli saçlar için maskelerde hazırlamanız mümkündür. Bu maskeler ve bakım kremleri sayesinde saçlarınıza hacim ve dolgunluk kazandıracaksınız. Sadece bu maskelerin dışında hafta da en fazla 2 kez olmak üzere susam yağı, badem yağı veya zeytinyağı ile saçlarınıza masaj yapabilirsiniz. Bu sayede saç deriniz yumuşamış olacak, kopma ve dökülmeleri engelleyeceksiniz. Saçlara uygulanan masaj saç derisindeki kan akışını hızlandırır ve saç köklerini güçlendirerek gözeneklerin tıkanmasına yol açan ölü hücreleri temizleyerek daha çok oksijen almasını sağlar. İnce telli saçları kalınlaştırmak için doğal yöntemler bazılarını aşağıda anlattık.

İnce Telli Saçlar İçin Evde Maske Hazırlama

İnce telli saçlarınız için farklı bakım maskelerini kullanmanız mümkün. Eğer saçınız ince telli ve yıpranmış ise amla maskesini kullanmanızı öneriyoruz. 5 yemek kaşığı zeytinyağına 3 çay kaşığı amla tozu ve 2 yumurta akını güzelce karıştırın. Eğer amla tozu bulamadıysanız 5 çay kaşığı limon suyu da kullanabilirsiniz. Karışımı hazırlayıp ince telli saçlar için bakım yaptıktan 20 dakika kadar sonra durulayabilirsiniz.

Diğer bir ince telli saçlar için bakım maskesi ise 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet ezilmiş muz, 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı balı karıştırarak saçınıza uygulayın. Yarım saat saçınızda beklettikten sonra soğuk veya ılık bir suyla durulayabilirsiniz. Her banyodan sonra mutlaka saçlarınıza nemlendirici krem uygulayın.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak