Jojoba Yağı ile Cildin Yağ Dengesi Nasıl Düzenlenir?

Cildin yağ dengesini sağlayan kozmetik ürünlerinde genel olarak pazardaki kozmetik ürünlerine baktığımızda, yağı giderici ve geçici süre yağlanmayı engelleyici maddeler kullanılmaktadır. Bu kozmetik ürünlerinde genelde alkol muhtevası içeren maddeler bulunmaktadır.

Jojoba Yağı İle Cildin Yağ Dengesini Düzenleme

Doğal olarak cildin yağ dengesini sağlamak istiyorsak yine doğal yöntemlerle ve doğal maddeler ile bunu sağlayabiliriz. Öncelikle yağlı cildin ya da karma cildin yapısını incelememiz gerekir. Bu cilt tiplerinde yağ bezleri normal ya da kuru cilde göre daha aktiftirler. Dolayısıyla cildimiz gün boyunca koruyucu tabaka oluşturmak için çalıştığı yağ bezleri ve oluşturulan yağ tabakasını biraz inceltmek ya da azaltmak gerekir. Yani yağ bezlerinin çalışmasını yavaşlatmak gerekir. Buda onları biraz kandırma yöntemi ile olmaktadır.

Peki bu kandırma yöntemi nasıl sağlanıyor? Örneğin; doğal ürünler ile hazırlanmış kozmetik ürünlere baktığımızda içerisinde jojoba yağı bulunmaktadır. Bu yağ aynı zamanda sebuma yani o yağ bezlerinin ürettiği koruyucu tabakaya özdeş bir yağdır. Siz cildinize dışarıdan jojoba yağını uygularsanız, yağ bezlerine ” bugün yeteri kadar yağ ürettin, artık yağ üretmene gerek kalmadı ” gibisinden bir mesaj vermiş oluyorsunuz. Dolayısıyla da yağ bezleri daha yavaş çalışmaya başlıyor. Böylelikle doğal yöntemlerle cildinizin yağ dengesini süreye yayılmış şekilde giderek dengelemeye başlıyorsunuz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın