Kahverengi Hangi Renklerle Kullanılır: Nasıl Kombinlenir?

Kahverengi Hangi Renklerle Kullanılır?

Renkler, hayatımızın her alanında bizim için önemli bir yer tutar. Renk uyumu zevkimizi ortaya çıkarır. Renkleri birbirine uydurmak kimi zaman kolay olmayabilir. Özellikle bazı renkler de  ciddi uyum sorunu yaşarız. Bu renklerden biri de kahverengidir. Özellikle kıyafetlerde kahverengi ile nasıl bir eşleştirme yapacağımız konusunda kafamız karışabilir.

Kahverengi daha çok kış aylarında tercih edilir. Bu renk doğanın sembolüdür.

Kahverengi Hangi Renklerle Kombinlenir?

Kıyafet seçimlerinde kahverengi tercihine en yaşına renkler, turkuaz, krem rengi, pembe, yeşil ve bej renkleridir. Mavi ve tonları kahverengi ile birleşince daha sıcak bir hava yaratır. Pembe ve bordonun da kahve ile uyumu oldukça şıktır. Pembenin her tonunu kahve ile deneyebilir, hem sıcak hem nostaljik bir görünüm elde edebilirsiniz. Yeşil ise kahverenginin adeta vazgeçilmezidir. Tüm yeşil renkleri kahve ile birleştirince doğayla iç içe bir görünüm yakalarsınız. Kahve ile bej tonları uyumludur. Beyazdan vazgeçemeyenler bej ile daha güzel geçişler elde edebilirler.

Açık kahverengi ile sarı, krem, mavi, yeşil ve kırmızı rahatlıkla kullanılabilir. Koyu kahverengi ile ise; hardal sarısı, pembe ve cam göbeği çok şık durabilir.

Dekorasyonda Kahverengi Seçimi

Evinde nostaljik bir hava yaratmak isteyenler de yine dekorasyon için kahverengiyi tercih edebilirler. Kahverenginin güvenli, zengin ve muhafazakar bir duruşu vardır. Bej, sütlü kahve, fındık renkleri dekorasyonda kahverengi ile güzel uyum sağlar. Dekorasyonda kahverengi derinlik ve sıcaklık hissi verir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın