Keratin Bakımı Zararları!

Saç bakımlarının en gözdelerinden olan keratin bakımı saça gerçekten yararlı mıdır, yoksa bizim bilmediğimiz zararları var mıdır? Keratin Bakımı Zararları sizler için bu içerikte…

Biz kadınlar genel olarak saçlarımızla oynamak ve değişiklik yapmaktan çok keyif alırız. Zaman zaman modelini, rengini değiştirir, bazen de daha sağlıklı ve parlak bir saç için türlü bakımlar yaptırır. Kimi saç bakımını kuaförde profesyonel olarak yaptırırken, kimi uygulamaları evde kendimiz yapmayı tercih ederiz. Son yılların en gözde saç bakımlarından biri olan keratin de birçok kadının tercih ettiği saç bakım uygulamalarından yalnızca bir tanesi. İlk olarak “Keratin bakımı nedir, neden yapılır” sorularının yanıtlarını verelim.

Keratin Bakımı Nedir?

Saç, tırnak ve cildin ana maddelerinden biri olan keratinin, saça ekstra olarak yüklenmesine keratin bakımı denir. Keratin saçın daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağladığı gibi saçın daha hızlı uzamasını sağlayan da bir proteindir. Birçok kadın saçın ihtiyacı olan keratinden eksik kaldığını düşündüğü için keratin bakımı yaptırmayı tercih ediyor.

Keratin Bakımı Zararları

Keskin kokusu olan bir kimyasal olan keratin bakımının hem yararları hem de zararları vardır. Çoğumuzun hiç düşünmeden tercih ettiği bu uygulama başarılı ve hızlı bir sonuca ulaştırdığı için en sevilen saç bakım uygulamaları arasında ilk üçte yer alıyor. Bu bakımı yaptırmadan önce zararlarını bilip yaptırmanızda fayda olduğunu düşünüyoruz. Keratin bakımında kullanılan kimyasalda kanserojen maddeler bulunduğu için bu uygulamanın yapılırken çok dikkatli ve bilinçli bir şekilde, güvenilir malzemelerle yapılması öneriliyor. Allah muhafaza hiçbirimiz daha uygun fiyata keratin bakım yaptırayım derken saçlarımızdan olmak istemeyiz. Ortalama kalıcılığı üç ay olan keratin bakımının sürekli tekrar edilmesine ihtiyacı olduğu için çok sık yaptırılması pek önerilmez. Bize soracak olursanız saçınıza ve sağlığınıza zarar verme ihtimalini göz önünde bulundurmadan keratin bakımı yaptırmaya kalkmayın deriz. Tabii burada şöyle ufak bir nokta var. Keratin bakımı yapılan tüm kimyasallarda kanserojen yoktur. Bu uygulamayı yaptırırken en çok dikkat edeceğiniz nokta kullanılacak olan kimyasalda kanserojen madde olup olmadığıdır.

Sürekli tekrar edilmesi halinde saça zarar verebilen keratin bakımı, boyalı saçlarda aşırı kurumaya sebep olur. Keratin bakımı yapılacak olan alanın havadar ve geniş olması gerekir ki kimyasal sizi olumsuz etkilemesin.

Tüm bunların yanında keratin bakımı yararları da yok değil. Saça ekstra parlaklık veren keratin bakımı görsel olarak daha kabarık ve kolay şekillenmeyen saçları daha derlitoplu gösterir. Sizi her gün saçınıza fön çekmekten kurtaracak olan bu uygulamayı yaptırıp yatırmamak tamamıyla sizin tercihiniz.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın