Kilo Alamamanın Sebepleri Nelerdir?

Neden Kilo Alamayız?

Dünyada kilo vermek için uğraşan milyonlarca insan kadar kilo almak için uğraşan insanlar da var. Her türlü beslenme şeklini denemesine rağmen bazen basit nedenlerden bazen ciddi hastalıklardan dolayı kilo alamayan bu insanlar çareyi anlamsız beslenme şekillerinde ve değişik ilaçlarda arayabiliyor. Yapılan son araştırmalara göre kilo vermek için kullanılması gereken çoğu öğe kilo almak için de geçerli. Özellikle bazal metabolizmal hız kilo almak isteyip alanların dikkat etmesi gereken bir konu.  Eğer bazal metabolizma hızınız normalin üstündeyse yaktığınız gün içi kalorisi de normalden fazla olacaktır.

Çoğu insan için kilo alamamanın nedeni çok yemek yemelerine rağmen bazal metabolizma hızlarının üstünde kaloriyi alamamalarından kaynaklanır. Bazal metabolizma hızı yüksek bir insanın günlük aldığı ortalama 1500 kalorinin üstüne en az 1500 kalori daha eklemesi gerekir. 2500-3000 arası bir kalori şişmanlamak için vücudu belirli bir dengeye getirecektir. Ancak bazı insanlar 3000 kaloriyi geçseler de kilo alamayabilirler. Bunun altında genellikle hastalıklar veya aşırı sigara ve kahve kullanımı çıkar.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak