Kükürtlü Sabunun Cilde Faydaları Nelerdir: Nasıl Kullanılır?

Doğal içerikli ürünlerin kullanılmaya özen gösterildiği günümüzde yağlı ciltlilerin vazgeçemeyeceği kükürtlü sabun, doğal olmasının yanında cilt sağladığı sorunlarınıza da faydası olur. Kükürtlü sabun saça ve cilde faydası olduğu kadar sivilce oluşumunu da engeller. Aknelere ve cilt sorunlarına doğal yöntemler uygulamak isteyenler için kükürtlü sabunun faydalarını nasıl kullanılması gerektiğini sizler için araştırdık.

Bitkisel ürünlerden hazırlanan ve içeriği doğal olan kükürtlü sabun, kurutma özelliği sayesinde sivilceleri kurutur ve sivilce oluşumunu engeller. Bunun yanında cilde pek çok faydası olan kükürtlü sabun cilt temizliğinde de oldukça etkili. Eczane, aktar ve doğal ürün satan yerlerden temin edebileceğiniz sabunun kullanımı kolay ve oldukça pratiktir. Kükürtün cildi kurutma özelliğinden kaynaklanan antibakteriyel ve antiseptik faydalarının olduğunu belirtmek gerekir.

Kükürtlü Sabun Nasıl Kullanılır?

Belirtildiği üzere kükürtlü sabun kurutucu özelliğinden dolayı akşam ve sabah olmak üzere günde iki defadan fazla kullanılması tavsiye edilmez. Uzun süreli ve düzenli kullanımda faydalarını görebilir. Kullanım sırasında ciltte çok fazla bekletilmesi gerekmez ve kullandıktan sonra nemlendirici ile yüzün nemlendirilmesi önerilir. Cildi kurutmasından dolayı kuru ciltlilerin kullanılması önerilmez.

Kükürtlü Sabunun Saça Faydaları Nelerdir?

  • Yağlı ve sivilceli bir cilde sahip olanlara pürüzsüz bir cilt kazanmalarında yardımcı olan kükürtlü sabun, sivilcelere iyi gelmesinin yanı sıra sivilce oluşumunu da engeller.
  • Diğer taraftan siyah noktalara iyi gelir,
  • Cildi temizler,
  • Ciltteki ölü tabakanın atılmasında yardımcı olur,
  • Cildin yağ dengesini sağlar,
  • Terlemeyi ve mantar oluşumunu önler.
  • Kükürtlü sabun cilt dışında saçlarda da kullanılır. Yağlı saçlardaki yağ dengesini sağlar, saç dökülmelerini önler ve saç derisindeki yaraları iyileştirir.

Cilt dostu olan kükürt, doğada saf halde bulunur ve uzun zamandır kozmetik ve sağlık sektöründe de kullanılır. Kükürtlü sabun akne tedavisinde kullanıldığı gibi sedef, uyuz ve saç derindeki mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak