Profesyonel Makyaja Yeni Başlayanlar İçin Öneriler

Makyaja Giriş

Bütün nesneler ışık, gölge, yükseklik ve derinlik yüzünden üç boyutlu olarak görülür. Yüze karşıdan ışık vererek incelersek, yükseklik ve derinliklerle ve ışığın yüzdeki etkisini görebiliriz. Ancak bu bize çok fazla detay vermez. Işığı çene altına oynatırsak, yüzdeki kas ve kemik yapısını tabi olmayan formda görürüz.

Işığı tam tepeden verirsek eğer yüzün öğle saatlerindeki görüntüsünü alabiliriz. Eğer yüzü her yönden incelersek, kemik ve kas yapısına göre onun şeklini görebiliriz (Yuvarlak veya basık, sert veya yumuşak hatlı, yerleşik kırışıklık ve çizgiler, elmacık kemikleri vs.).

Yine ayna karşısında elinizi yüzünüzde gezdirirseniz tüm çıkıntıları, çukurları hissedebilirsiniz. Bu da size kemik yapınızı anlatır.

Yüzünüzü ayna karşısında çeşitli şekillere sokun; “ağlamaklı, kızgın, gülen,” böylece kas hareketlerini görmüş olursunuz. İnsan yüzlerini inceleyin; onların kemik yapılarını, kas hareketlerini gözlemleyin. Tüm bu gözlemler karakter yaratırken gereklidir.

Örneğin; bir yaşlandırma makyajında oyuncunun yüz şeklinden, kas hareketlerinden onun yüzünün nerelerden çökeceğini, nereden sarkacağını, nerelerden daha fazla kırışacağını bilmelisiniz.

Bunun için yüzün iskeletini, kas yapısını bilmek gerekir. Kafatasının yapısında kemik çıkıntıları vardır. Bunlar alın çıkıntısı, yanak kemikleri, çene kemiği, burun kemiği, göz küresi ve dişlerdir.

Yüzde iki önemli çukur vardır: Yanak çukuru (yanak kemiği ile çene kemiği arasında), şakak çukuru.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak