Renkli Çocuk Odaları Dekorasyon Fikirleri

Çocukların kendi dünyası ve hayalleri oldukça renkli ve hareketlidir. Çocuk odalarının dekorasyonlarında genellikle renkli eşyalar ve aksesuarlar kullanılıyor.

Renkli çocuk odası dekorasyonlarında duvarlar farklı renklerde boyanabilir ve dilerseniz desenli ve renkli duvar kâğıtları kullanabilirsiniz. Duvar kâğıtları çocuk odalarında kullanım açısından daha uygundur. Çocuk odalarında kullanılacak mobilyalar dekoratif modelleri ile seçilebilir. Renkli dekorasyonlarda aksesuar, perde ve halıların da önemi büyüktür. Renkli dekorasyonlarda kullanılan renklerin uyumu çok önemlidir. Çocukların renkli dünyasını odalarına da yansıtarak eğlenceli ve hareketli odalar yaratabilirsiniz. Kız ve erkek çocuğa uygun pek çok farklı renklerde değişik dekorasyon modelleri bulunmaktadır. Şık ve modern çocuk odaları için birbirine uygun eşya ve aksesuar seçimleri yapmalısınız.

Oyuncaklarla odaları daha renkli ve daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Çocuk odalarında genellikle çocuğun cinsiyetine göre pembe ve mavi kullanılmakla beraber bunun dışında daha canlı ve farklı renklerle de dekorasyonda bir bütünlük oluşturabilirsiniz. Kırmızı, mavi, sarı, mor, yeşil ve pembe çocuk odalarını renklendiren başlıca renklerden olarak gösterilebilir. Çocuk odalarında değişik ve figürlü ya da desenli mobilyalar kullanılabilir. Araba ya da prenses görünümlü yataklar çocuk odalarında kullanılabilir. Farklı ve eğlenceli çocuk odaları için puf ve renkli yastıkları da dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun başucuna dekorasyonla uyumlu şık bir abajur koyabilir ya da aydınlatmasını çocuk odasına uygun farklı bir model seçebilirsiniz.

Çocuk odalarının eğlenceli olması, çocuğun hayallerini yansıtabileceği ve derslerini zevkle yapabileceği, hayal gücünü geliştireceği bir şekilde dizayn edilmesi gerekir. Bu Yüzden rakam ve harflerden Oluşan eğlenceli duvar kâğıtlarını çocuklarınızın odasında kullanabilirsiniz. Renklerin doğru konumlandırıldığı renkli dekorasyonlar her zaman şık ve modern bir görünüm yaratır. Renkli dekorasyonlarda göz yorucu aksesuarlardan uzak durulmalı, dikkat çekici renklerin birbiri ile uyumlu olması gerekir. Şık ve modern evlerin abartıdan uzak, sade ama şık olması gerekir.

Anneler için kullanışlı mutfak dekorasyonu fikirleri

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın