Selülit Tipleri Nelerdir: Selülit Çeşitleri

Selülit, çoğu kadının kâbusu. Kadınların gerek yanlış beslenmeden, gerek kilo alıp verme sonrasında oluşan portakal kabuğu görüntüsünden, gerekse de doğum sırasında oluşan selülitlerinden kurtulmaları zor gibi gözüküyor. İşte tam bu noktada kadınlara sevindirici bir haberimiz var: selülitten kurtulmak, gelişen teknoloji sayesinde artık çok kolay! Tek yapmanız gereken selülitin tipini belirlemek ona uygun tedavi planı oluşturmak!

İşin uzmanı kişilerin yaptıkları araştırmalar sonrasında dört farklı selülit tipi ortaya çıktı. Bu sebeple ilk adım selülit tipinin belirlenmesi iken, ikinci adım tipe göre tedavi yöntemi geliştirilmesi oldu.

Peki, selülit tipleri nelerdir? İşte dört farklı selülit tipi…

Sulu Selülit Nedir

Bu tip bir selülitte portakal kabuğu görüntüsü sabit bir yerde değildir. Bacağın en üst bölgesinden, ayak bileğine kadar dağılmış halde bulunabilir. Bu tip selülit dolaşım yetersizliğinden veya hormonal dengesizliklerden kaynaklanır ve su birikimi nedeni ile oluşur.

Yağlı Selülit Nedir

Bu tipte selülit, vücudun çoğu alanına dağılmıştır. Özellikle de karın, kalça ve uyluk bölgelerinde yoğun bir şekilde fark edilir. Kötü beslenme ve hareketsiz yaşam, bu tip selülitin oluşma nedenlerindendir.

Lifli Selülit Nedir

Selülit artık vücuda yerleşmiştir ve serttir. Bastırıldığında acı verir. Bu tip selülit oluşma sebebi  kolajen dokunun sertleşmesidir.

Derinin Gevşemesi Sonucu Oluşan Selülitler

Bu tip selülit aslında vücudun gerginlik kaybıdır. Görüntü portakal kabuğuna yakın bir görüntüdür. Ancak gerildiğinde cilt dümdüz gözükür.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın