Siyah Noktalar Nasıl Yok Edilir: Siyah Noktalara Doğal Çözüm

Siyah Noktalar Neden Olur?

Siyah nokta sorunu en sık görülen cilt sorunlarından biridir. Cilt gözeneklerine dolan kir ve ölü deri hücreleri cilt altındaki yağ birikimi ile karışarak iltihaba neden olur. Bu iltihap kimi durumda kistik sivilceye neden olurken kimi durumunda sadece gözenek içerisinde sertleşir ve siyah noktaları oluşturur. Siyah noktaların azaltılması için cilt temizliğine dikkat edilmelidir. Cildin her gün düzenli olarak birkaç kez yıkanması gerekir. Ayrıca düzenli olarak peeling işlemleri de uygulanabilir. Ancak kimyasal içeren kozmetik çözümlerin yanı sıra bazı bitkisel çözümlerin kullanılması daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Ciltteki ölü deriden ve kirden kurtulmak; siyah nokta oluşumunu engellemek için uygulanması önerilen bitkisel çözümler şunlardır:

Siyah noktalara ne iyi gelir: Siyah noktalar için bitkisel çözümler

Siyah noktalara karbonat

– Karbonat siyah nokta tedavisinde önerilen en etkili çözümlerden biridir. Cilt renginin açılmasına yardımcı olurken aynı zamanda gözeneklerde siyah nokta oluşmasını engeller.

– Biraz karbonat ve su karıştırılır. Hamur haline getirilen karışım siyah noktaların üzerine uygulanır. Bir süre ciltte kuruması beklenir. Ardından cilt ılık su ile durulanır. Karbonat ile karıştırmak için su yerine soda da kullanılabilir.

– Bu işlem haftada 2 kez düzenli olarak yapılmalıdır.

Siyah noktalara limon suyu

– Limon suyu da ciltteki ölü deri hücrelerinin arınmasına yardımcı olan etkili çözümlerden biridir.

– Biraz limon suyu, yoğurt, bal ve tuz karıştırılır. Karışım cilde masaj yaparak uygulanır. Ciltte kuruması beklenir ve daha sonra ılık su ile durulanır.

– Uygulamanın yaklaşık 1 hafta boyunca her gün yapılması önerilir.

– Limon suyu ile yapılan uygulamalardan hemen sonra kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır.

Siyah noktalara çözüm: Siyah noktalara diş macunu

– Siyah noktaların azalması için önerilen bir diğer çözüm diş macunudur.

– Siyah noktaların olduğu alana ince bir tabaka şeklinde diş macunu uygulanır. Yarım saat kadar kuruması beklenir ve ardından ılık su ile durulanır.

– İşlemin her gün düzenli olarak yapılması önerilir.

– Kullanılan diş macununa da dikkat edilmelidir. Mavi ya da yeşil renkteki beyazlatıcı özellikleri olan diş macunları yerine düz beyaz ve florür içeren diş macunlarının kullanılması tavsiye edilir.

Siyah noktalar için maskeler: Bal

– Bal en iyi cilt nemlendiricilerden biridir. Aynı zamanda siyah noktaların da azaltılmasına yardımcı olur. Ciltteki bakterilerin ölmesini sağlar.

– Ciltte siyah noktaların bulunduğu alanlara biraz saf bal uygulanır. Yaklaşık 15 dakika kadar ciltte bekletilir ve ılık su ile durulanır. Bu işlem gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Siyah noktalar için maske önerilerimiz.

Siyah noktaları ne temizler: Yoğurt

– Yoğurt da siyah nokta tedavisinde önerilen çözümler arasındadır.

– Biraz yoğurt ile yulaf tozu karıştırılır. Bu karışım cilde masaj yaparak uygulanır. Bir süre ciltte bekletilir ve su ile durulanır.

Siyah noktalar için maske: Şeker peelingi

– Şeker en etkili peeling malzemelerinden biridir. Ciltteki kirin arınmasına yardımcı olur. Biraz su ya da gül suyu ile karıştırılan şeker cilde masaj yaparak uygulanır. Biraz baskı yaparak dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Ardından cilt ılık su ile durulanır.

Siyah nokta sorunu en sık görülen cilt sorunlarından biridir. Cilt yapısının nemli ve temiz kalması önemlidir. Bu nedenle her gün cildin 2 kez yıkanması önerilir. Cilt yapısına uygun olan temizleme jelleri kullanılabilir. Ayrıca düzenli olarak peeling işlemi de yapılmalıdır. Cilt kuruluğunun önüne geçilmesi için cilt tipine uygun peeling malzemeleri kullanılmalıdır. Siyah nokta ve sivilce gibi ciltteki yağ dengesindeki bozukluktan kaynaklanan cilt sorunları çok yoğun ise bir cilt doktoruna danışılması tavsiye edilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın