Tulum Giyme Rehberi: Tulum Kimlere Yakışır?

Tek parça olması ve günü kurtarması açısından tulumlar çokça tercih edilir. Tulum kısayı uzun, uzunu ise daha uzun gösteren kurtarıcı bir kıyafettir. Ancak tulumlar kusur kapatmada da bir o kadar kötüdür. İster spor isterseniz de şık olabileceğiniz tek parça tulumunuz ile kombin yapmak bi o kadar da kolaydır. Tesettürlü kadınların tulumları nasıl giyilmeli. Siz de tulum giyimiyle alakalı bütün ayrıntıları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

tulum kimlere yakışır
tulum kimlere yakışır

Tulum Kimler Giymeli

Birkaç yılladır sıklıkla hayatımızda olan tulumlar farklı konsept ve zamanların kurtarıcı parçası konumundadır. İsterseniz spor ayakkabı ile spor bir hava verilebilir iterseniz de topuklu ayakkabı ile şık bir tarz oluşturabilirsiniz. Kısa, uzun, dar ve geniş olarak farklı formları olan tulumlar, gece veya gündüz şıklığını yakalamanız için vazgeçemeyeceğiniz bir parçadır.

Tulum kusurları acımasızca ortaya çıkaran bir kıyafettir. Ancak model ve desen olarak riske girilmediği sürece tulum giyinmek imkansız değildir. Yapılması gereken tulum modelleri arasında vücut tipine uygun modelin bulunmasıdır. Tulumlar hemen hemen her kumaştan denenmiş ve faklı bir hava yaratmış kıyafetlerdir.

Tulum Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Eğer minyon yapıda ve kısa boylu iseniz kesinlikle geniş paçalı ve büyük desenli tulumlar tercih etmeyin. Aksine paçası dar olan paça boyu bilek üstünde olan tulumlar tercih edilmelidir.
  • Düzgün fizikli ve uzun boylu kadınlar her tarz tulum hoş duracaktır. Ancak geniş paçalı ve biraz daha salaş modeller daha güzel duracaktır. Desenli tulumlarda uzun boylu kadınlarda oldukça hoş durur.
  • Vücut tipi kıvrımlı veya kilolu ise çok dar olmayan belden kemerli ve koyu renk tulumlar oldukça hoş duracaktır. Ancak bu vücut tiplerine sahip kadınların desenli tulum tercih etmemesi gerekir. Tek renk veya koyu renkler tercih edilebilir.
  • Atletik bir yapıya sahip kadınların daha geniş omuzları ve kaslı bir yapıya sahip olduklarından dolayı boyundan bağlamalı tulumlar oldukça hoş ve kadınsı duracaktır.

Tulum Giyerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

  • Siyah, düz ve desensiz tulumlar her ortamda ve her an giyilebilen tulumlardır. Bu tür tulumları giyinirken seçtiğiniz ayakkabı ve aksesuara göre şık veya spor bir tarz yakalayabilirsiniz.
  • Pileli ve drapeli tulumlar ofis şıklığı için oldukça uygundur. Ayrıca bu tarz tulumlarda nötr renkler her zaman daha avantajlı olacaktır.
  • Ceket veya kemerle tamamlanabilen tulumlar ile şıklığınıza şıklık katacaksınız. Ayrıca tulumunuzu kot ve derilerle de tamamlayabilirsiniz.

Tesettürlü Kadınlar İçin İşçi Tulum

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz bütün ayrıntılar aslında tesettürlü kadınlar için de geçerlidir. Bütün bunlara ek olarak tesettürlü kadınlar tulumu ofiste, tatilde veya sokak stilini yansıtmak için sıkça kullanırlar. Ancak tesettürlü kadınların dikkat etmesi gereken en önemli nokta giyinilen tulumun vücut hatlarını belli etmemesidir. Bu bağlamda tulumlar da beden seçimin de ve kombinlenme sırasında dikkat edilmesi gerekir.

tesettür tulum kombinleri
tesettür tulum kombinleri

Tesettürlü kadınların en çok tercih ettiği seçenek ise işçi tulumlarıdır. İşçi tulumlar bol, rahat ve oldukça minimal tarzdadır. Dolayısıyla tesettürlü kadınlar tarafından çokça tercih edilir ve yapılan kombine uygun olarak şık veya spor bir tarz yansıtabilir. Spor bir ayakkabı ile spor ve tatil havası yakalanırken, topuklu bir ayakkabı ve kemer veya blazer ceket ile ofis şıklığı yakalanabilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak