Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır: Faydalı Vitaminler

Yağlı cilt bakımı en zor olan cilt tipidir. Çünkü temizliği ne kadar yapılırsa yapılsın barındırdığı yağdan dolayı sivilcelere siyah noktalara oldukça müsaittir. Şimdi yağlı ciltler için cilt bakımı çözümlerini sizlerle paylaşacağız.

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Cilt bakımı ve cilt tipiniz her maskeyi kaldırmaya uygun bir yapıda değildir. Bu nedenle uyguladığınız bakımın nemlendirici içerikli olmaması ve yağlandırmayı arttırmaması gerekmektedir. Bunun için yüzünüze uygulayacağınız, cildinizdeki yağ oranını azaltacak ve siyah noktalar ile sivilcelerinizi de yok edecek bu maskeyi haftada bir yüzünüze uygulayın.

İki kaşık mısır ununu süt ile karıştırın. Kıvamını siz ayarlayın fakat akma yapmaması için çok cıvık olmasından kaçınabilirsiniz. Daha sonra maskeyi yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde tamamen kuruyana kadar bekleyin. Daha sonra elinizle ovarak temizleyin. Ilık bir su sabunla yüzünüzü yıkayın. Sonra bir pamuk yardımı ile gülsuyunu yüzünüze uygulayın.  Bakım için gül suyu en doğal tonik görevi yapmaktadır. Yüzünüzdeki beyazlığı kuruluğu hemen fark edeceksiniz. Daha sonra çok yağlı olmayan bir nemlendirici ile yüzünüzü hafif nemlendirin.

Yağlı Ciltler İçin Çok Faydalı Bazı Vitaminler

B3 Vitamini (Niasin)

Et, kümes hayvanları ve tam tahıl gevreklerinde bulunan niasin, sinir sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışması için önemlidir. Bazen yüksek kolestrol tedavisinde kullanılır. Günlük değer 20 miligramdır ancak uzmanlar 100 miligrama kadar güvenle destek alabileceğinizi belirtmektedir.

B5 Vitamini (Pantotenik Asit)

Balık ve tam tahıllarda bulunan pantotenik asit, yiyeceğin enerjiye dönüştürülmesi için temel olan başka bir B vitaminidir. Beslenme uzmanları tarafından stres ve yorgunluğun azaltılmasında da kullanılır. Günlük değer 10 miligramdır. Uzmanlar 100 miligrama kadar güvenle destek alabileceğinizi belirtmektedir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak