Yaz Makyajına Doğal Dokunuş

Yazın sıcak havalarda tenimiz biraz bronzlaştığından kullanılan malzemelerdeki doku çok önemlidir. Cildimizi nemli ve sağlıklı tutmak için nem oranı yüksek olan cilt bakımı ürünleri ve ince fondötenler tercih etmeliyiz. Hatta fondöten yerine sadece bölgesel kapatıcı tercih etmek daha doğru olur.

Benim makyajda genel olarak tercih ettiğim tonlar daha sıcak şeftali, bronz ve bakır tonları oluyor. Saten ve kremsi dokular yanaklarda, gözlerde ve dudaklarda yaz günleri ve akşamlarında ışıl ışıl duracak, cildinize güneş dokunuşu sağlayacak.

 

CİLDİNİZE NEME KARŞI KOYAN ÜRÜNLER KULANIN

Strobe Cream Goldlite cildinize hem nem hem de saten altın ipeksi bir doku verecek. İster tüm yüze ister bölgesel olarak sadece yüzünüzün yüksek noktalarınıza uygulayabilirsiniz. Yazın en çok tercih ettiğim nemli fondöten ise MAC Face&Body. İnce yapısıyla yüzünüzde fark edilmiyor bile! Üstelik dengeli bir renk eşitliği veriyor. Bununla birlikte bölgesel kapatıcı kullanmak için ise en uzun dayanan kapatıcı MAC Prolong Wear Concealer’ı öneriyorum. Ter ve nemden etkilenmeyeceği için yaz aylarında kendime de uygulamayı çok seviyorum.

Yaz sezonunda yanaklarda en çok severek kullandığım ve herkese uygun olabilecek ürün ise kesinlikle MAC Fairly Precious allık. Ürün yanaklara hem şeftali rengi veriyor hem de yüksek bir parlaklık… Yazın tabii ki herkesin makyaj çantasında bir de bronzer bulunması gerekiyor. MAC Give Me Sun ile tüm yüzünüzde güneş dokunmuş gibi tatlı bir etki yaratabilir veya kontör uygulaması da yapabilirsiniz.

PRATİK GÖZ MAKYAJI

Göz makyajına tatillerde çok zaman ayırmak istemiyoruz. Bunun için az ürün ile hızlı bir uygulama için uzun süre dayanan bronz saten kalem MAC Lord it Up ile gözlere istediğiniz derinlik verebilirsiniz. İster sadece kirpik dibi ister tüm göze smokey bir etkiyle kullanabilirsiniz. Kalem üstüne bronz ve bakır tonlarda MAC Antiqued, bronz veya daha kızıl olan Coppering farı dokundurabilirsiniz. MAC In Extreme Dimension rimel ise kirpiklerinize yoğun hacim ve havadan dolayı oluşan neme karşı dayanıklı bir sonuç verecektir.

 

YAZA YAKIŞAN DUDAKLAR

Dudaklarda şeftali ve nude tonlar her makyajınıza yakışacaktır. Gloss sevenler, özellikle Lust Lipglass’ı makyaj çantasında kesinlikle bulundurmalı. İster çok az makyajla ister yoğun bir göz makyajı ile muhteşem duruyor. Mat dokular tercih edenler için de MAC Retro Matte Burnt Spice’ı öneririm. Bir sürüşte asla dudaktan çıkmayan bu rujun şeftalimsi, kahve nüde tonu herkese de çok yakışan bir ton olarak biliniyor…

Alev Karslı

Make-up Artist

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın