Yeni Kapananlar Nasıl Giyinmeli

Yeni Kapanan Bayanlar Nasıl Giyinmeli?

Tesettürü benimseyip örtü kullanmaya başlayan kadınların yaşadığı tek değişiklik görünümlerinde olmuyor. Tercih edilen yeni hayat ile birlikte gardıroplar da bir değişim geçiriyor. Peki, yeni kapanan ve tesettüre giren kadınlar nasıl giyinmeli? İlk etapta nasıl ürünler satın alınmalı?

Tesettürlü Kadının Dolabında Olması Gerekenler

Tesettürlü bir kadının dolabında olmazsa olmazlar ve ilk etapta olması gereken en önemli parçalar, elbette şal ve eşarplar olacaktır. Kişinin kendi konforu ve arzusuna göre bu ikili arasında alınacak parçaya karar verilmelidir. Kimi insan şal il daha rahat ederken kimisi de eşarbın şıklığından vazgeçememekte… Ayrıca yaşanılan mevsim ve hava sıcaklıkları da bu seçimleri doğal olarak etkiliyor. Yaz mevsiminde özellikle pamuklu, keten, şifon vb. kumaşlardan eşarp ve şal tercih edilmesi kişiye daha büyük rahatlık sağlar.

Gardıropların bir diğer önemli parçası, tabii ki kurtarıcı ürün olarak adlandırabileceğimiz elbiseler… Tek parçada hem bütün bir şıklık hem de rahatlık sunan elbiseleri, hemen hemen her kumaş türünde ve farklı tasarımlarda bulabilmeniz mümkün. Mesela yazın günlük hayatta ya da tatilde çiçekli, renkli ve desenli elbiseler tercih ederken, kışın daha kalın kumaşlarla ekoseli ya da tek renk elbiseler satın alabilirsiniz.

Hem yaz hem kış tercih edilen bir diğer joker parça ise etekler oluyor. İster gece şıklığında, özel davetlerde şık bluz ve ceketlerle kullanın, isterseniz de günlük hayatta spor kombinlerde; etek her tesettürlü kadının dolabında mutlaka olmalı.

Dış giyim olarak adlandırabileceğimiz kategoride ise tiril tiril ceket ve kaplar, kombinleri bambaşka bir havaya taşıyan trençkotlar, hem şık hem konforlu olan abaya ve feraceler tercih edilebilir.

Yeni kapanan bir kadının dolabına katması gereken ürünlerden birisi de tesettür mayodur. Son yıllarda oldukça farklı model ve markada karşımıza çıkan tesettür mayoların da kumaş kalitesi, tesettüre uygunluğu ve tasarımındaki detaylar ön plana çıkmaktadır.

Tesettür topuz nasıl yapılır detaylar yazımızda.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın