Yüz Şeklinize Göre Eşarp Yapımı

Yüz Şekline Göre Eşarp Nasıl Bağlanır?

Tesettüre giren kişilerin en çok endişe duyduğu nokta şal ve eşarbı bağlamanın zorluğu olsa gerek. Ancak günlük hayatta sürekli kullanılacağından dolayı pratik yaparak aşılabilecek bir durum. Gün içerisinde her ne kadar iğnelerle istenildiği gibi durması sağlansa da çoğu zaman bu durum mümkün olmayabiliyor. Gün boyunca önü bozulmadan duran eşarpları yapmak için en kolay yöntemleri bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Tesettür giyimin tamamlayıcısı ve en önemli parçası olan eşarplar, zor şekil almasından dolayı daha az tercih edilir nitelikte. Eşarbınızı bağlarken yüz şeklinize dikkat ederek bağladığınız takdirde daha düzgün duracaktır. Siz de yüzünüzü tanıyarak en uygun şekilde başörtünüzü bağlayabilirsiniz. İşte yüz şeklinize uygun eşarp bağlama yöntemleri;

Oval Yüz Şekline Göre Eşarp Nasıl Bağlanır?

En ideal yüz şekillerinden biri olan ve simetrik olmasından dolayı oval yüz şekline sahip kişiler eşarplarını rahatlıkla yapacaktır. Oval yüz şekillerinde yüz dengesini bozmayacak modeller tercih edilmeli ve eşarbın yan kıvrımları içe doğru kıvrılarak kullanılabilir.

oval yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır
oval yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır

Yuvarlak Yüz Şekline Göre Eşarp Nasıl Bağlanır?

Bu yüz şekli köşesiz olduğundan dolayı eni boyu eşittir ve eşarp yaparken amaç yüzü ince ve uzun göstermektir. Bunun için; boneyi fazla göstermeden oval bir şekilde bağlanmalı. Eşarbınızı çok geride bağlanmayarak yüzün tombul görünmesi engellenmeli.

yuvarlak yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır
yuvarlak yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır

Dikdörtgen ve Kare Yüz Şekline Göre Eşarp Nasıl Bağlanır?

Bu yüz tipine sahip hanımların yüz hatları köşeli olduğundan dolayı amaç yüzün keskin hatlarını yumuşatmaktır. Eşarp kullanırken bonenin olabildiğince az gözükmesi ve eşarbın önünün oval olması gerekir.

Yüz Tipine Göre Şal Bağlama Teknikleri

kare yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır
kare yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır

Üçgen Yüz Şekline Göre Eşarp Nasıl Bağlanır?

Üçgen yüz şeklinde geniş çene ve dar alın olmasından dolayı eşarp bağlanırken çene dar, alın ise geniş gösterilmelidir. Yüzünüze oval ve orantılı bir görünüm vermek için bone eşarplar kullanarak alnınızı geniş göstere bilirsiniz. Ayrıca eşarba üçgen bir şekil vererek çenenizin tam ortasından bağlayabilirsiniz.

gen yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır
gen yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır

Kalp Yüz Şekline Göre Eşarp Nasıl Bağlanır?

Bu yüz şekline sahip olan kişilerin amacı alınlarını dar göstermektir. Bonenizi alnınızın tamamı görünmeyecek şekilde bağlayın ve şalınızın yukarı kısmını sivri olacak şekilde yan kısımlarını içeri doğru kıvırın.

kalp yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır
kalp yüz şekline göre eşarp nasıl bağlanır
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın