2018-19 Sonbahar-Kış Sezon Kodları: Renkli, Özgün ve Bohem

Yepyeni bir sezonu daha karşılarken akıllardaki tek soru, bu sezon neler trend olacak, nasıl giyineceğiz? Birbirinden değerli tasarımcı ve markalara sorduk, keyifle okumanız için sezonun stil kodlarını çıkardık.

 

ÖZGÜN VE ÖZGÜR KADIN…

Sezonun stil karmasını yepyeni kodlarla tamamladığımız koleksiyonumuzda bu sezon, Doğu kültüründen gelen zamansız ögeler, Batı’nın güncel tavrı ile bütünleşiyor. İlkel kabilelerin spiritüelliğinden ilham alan detaylar gizemli bir moda enerjisini açığa vuruyor. Siyahın kararlılığı bu defa minimalizmi değil, Western vurgularını güçlü kılıyor. Canlı renklerin ve ışıltılı dokuların oyununda ise modern bir çeşitlilik kendini gösteriyor. Koleksiyonda gelenekselle fütüristiğin, klasikle modernin birleştiği parçalar dikkat çekerken, doğal materyaller öne çıkıyor. Roman 2018-19 Sonbahar-Kış koleksiyonunda da bu sezon öncelikle tüketicilerimiz ve modaseverlerin cesur olmaları gerektiğinin altını çizdik. Bir şeyleri birilerinden görüp kopyalamak yerine; hızla değişen teknolojik dünyanın bir parçası olmadan, Doğu ve Batı sentezini bir arada kullanan, özgün, özgür, gücünü kendinden alan ve gösterişli bir kadın yarattık.

 

Roman Kreatif Direktörü

Suzan Toplusoy

 

ŞIK VE ZARİF

2018-19 sonbahar dan bahsederken önceliği renklere vermek istiyorum. Tabii ki baharat ve toprak renklerinden vazgeçmiyoruz. Ancak kışın kullanmaya pek alışık olmadığımız pastel ton karmaları ilgi çekici. Örneğim pudra mavisi ve su yeşili bir kombini bu kış mutlaka deneyin. Marc Jacobs, Chanel, Miu Miu 80’lerin tüvitlerini yeniden hayatımıza sokuyor. Pelerinler ve ince piliseler özellikle eteklerde sezona damgasını vuracak. Logoları kocaman kocaman ve her giysinin üzerinde görmek aşina olacağımız bir trend… Etnik desenler, renkler yazdan hızını kesmeden devam edecek. Som gümüş her ne kadar uzay çağı modası olarak tanımlansa da klasik kesimlerde de çokça göreceğimiz bir renk olacak. Devekuşu tüyünün kullanıldığı detaylar ise şıklığın en zarif hali olarak bu sonbahar hayatımıza girecek.

Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetim Uzmanı

Yelda İpekli

 

BİRAZ ETNİK BİRAZ BOHEM

Bu sezonun teması “çabasız şık” ve “evrensel” olmak. Alıştığımız klasiklerden sıyrılıp kendimizi yepyeni bir akımın içinde bulacağız. Spor ve günlük giyimin lüks giyimle birleştiği, stil sahibi ve bedenini özgür bırakan kesimler hayatımıza girecek. Denimlerde taşlı cep işlemeleri, etnik şeritli paçalar ve nakış detaylar şıklığınızı arttıracak. 2018-19 Sonbahar-Kış sezonunda Faik Sönmez ise içinizi ısıtacak, yepyeni ve canlı bir koleksiyonla gardırobunuzda yerini alıyor. Şık/spor gruplar, kadife kumaşlar, çiçek nakışları ve farklı baskı teknikleri ile gündelik giyime taşınıyor. Abiyelerde parlaklık, dantel ve nakış detaylar öne çıkıyor… Piliseli etekler, nakışlarla bezenmiş sweatshirtlerle kombinleniyor. Renkli çiçek  ve çizgi desenleri, etnik  dokunuşlar, biraz bohem biraz elegan ama kesinlikle yaratıcı görünüyor. Elbise ve eteklerde yumuşak, uçuşan kumaşlar kullanılıyor; tüvit ceketler, ekose pantolon ve eteklerle kombinleniyor. Kaban ve mantolarda ise kaşmir karışımlı keçe kumaşlar koleksiyonu masalsı bir havaya büründürüyor. Renklerde de haki, bordo, zümrüt yeşili ve petrol göze çarpıyor.

 

Faik Sönmez Yönetim Kurulu Başkanı

Mete Sönmez

 

RENKLİ BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR

Sonbahara yakışır toprak tonları bu sezonda oldukça göz önünde. Kış sezonunun vazgeçilmez tonu haline gelen toprak tonlarının yanı sıra kendi koleksiyonumda da kullandığım çizgili ve retro kumaşları her parçanın üzerinde görmek oldukça mümkün. Bu sezon kendimizi toprakla bütün ve sonbahar ruhunu tamamen hissetmemiz için ideal. Ayrıca ipeksi ve desenli kumaşları da bu sezon birçok markada göreceğiz, sadeliğin yanında epey renkli bir kış bizi bekliyor…

Tasarımcı – ZB Design Marka Sahibi

ZEYNEP BABUŞÇU

 

 

UYUMSUZLUĞUN UYUMU

Önümüzdeki sezonda bizi güçlü kadın siluetleri bekliyor. Gelecekten haber veren metalik renklerin ağırlıklı olduğu siluetler göreceğiz. Yine hayvan desenlerine rastlayacağız, iki ceket üst üste atılmış, kadına hacim katan görünümlerle karşılaşacağız. Modern kesim piliselerle, özellikle her kış deri kumaş ile başlar ama bu sene sanki ikinci derimiz gibi dar kesimli kıyafetlere bürüneceğiz. Fazla desenli ipekler, birbirine uyumsuz desenler bir arada kullanılacak; aynı zamanda kadife de yine deri gibi en çok tercih edilen ikinci kumaş olacak. Sudi Etuz’un yeni koleksiyonunda ise yine metalik deriler, tül pilise etekler, güçlü kollar, kadife üzeri işlemeler, denim gibi geniş bir malzeme yelpazesi ile karşılaşacaksınız.

Tasarımcı – Sudi Etuz Marka Sahibi

Şansım Adalı

 

 

GÜÇLÜ VE YALIN

Sonbahar podyumlarına en yeni rakip gelen deriyi; trikolar ve ekoseli kumaşlarla birleştirerek günümüz detaylarında asilliğinin yanı sıra duru ve dingin bir imza taşımaya itiyor. Biz de bu sezonda Touche’de geniş ürün yelpazesi sunuyoruz. Günümüz  kadınlarının imajını yansıtan Touche, FW 18-19 koleksiyonuyla cazibesini katlayarak arttırırken, yolunu metropol kadınlarıyla birleştiriyor. Her zaman ön planda tuttuğumuz modadaki zamansızlık algısının yanı sıra, özgün ve yalın kimliği koleksiyonda kullandığımız güçlü parçalarla sağlamlaştırıyoruz. Koleksiyonlarındaki tercihini zamansız olarak tabir edilen kumaşlar ve modellerden yana kullanarak, çağın dinamizmiyle sürekli değişen marka, kış aylarında gardrobun ihtiyaç duyduğu yeni nesil dış giyime sezonun trendleriyle güncel bir hava katıyor. Haki, sarı, turuncu, mor, yeşil ve kırmızı gibi farklı ve iddialı renkleri denimler, deri ve pvc parçalarla bir araya getirerek her ruh halinize yakışacak parçalar yaratıyor.

 

 

Touche Prive Marka Sahibi

Cem Öztürk

 

ŞEHRİN EN PARLAK YILDIZI!

NG Style olarak yeni sezon koleksiyonumuzda modern ve şehirli kadını ‘yıldızlar arasında en parlak seçimi’ yapmaya davet ediyoruz. Kutup Yıldızı, Kuyruklu Yıldız, Samanyolu ve Çoban Yıldızı temalarından oluşan ve sonbahar-kış mevsiminin tüm renklerinden ilham alan koleksiyon, parlak ve canlı renklerin daha yumuşak pastel tonlar ile buluşmasından oluşuyor. Özellikle bu sezon çok kullanılan volanlar, şifon kumaşlarla birleştiriliyor. Asimetrik kesimler, kloş eteklerle günümüzün çalışan ve aktif kadınını günlük hayatta da şık gösteriyor. Kadınların vazgeçemediği leopar desenli elbise ve bluzlar, bu modellerdeki volan ve fırfırlar yine kadınsılığı vurguluyor. Bohem kadının uzun elbise ve salaş bluzlarında ise sezonun öne çıkan trendi ekoseler ve tencel kumaşlar kullanılıyor.

NG Style Yönetim Kurulu Başkanı

Nazlı Gürer Aldıkaçtı

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak