2020 En Çok Tercih Edilen Saç Renkleri

2019 yılının tamamlanması ile geçen seneye güzellik ve zerafet kadın saç renkleri tarihte kaldı. Gül pembe renkten başlamak üzere bronde renge kadar ulaşan farklı saç renkleri yerine 2019’da çok farklı saç renkleri ön plana çıkıyor.

Birçok ünlü modelin ve televizyon yıldızının da tercih ettiği renk olarak siyah, her yıl olduğu gibi 2020 yılı içinde favori bir renk olarak ön plana çıkıyor.

Son yıllarda çok meşhur bir şekilde seçilen cam saç trendi için de muhteşem bir renk oluşturan siyah, özellikle buğday ve esmer tenli kadınlar için çok daha uyumlu bir renk oluşturuyor.

Açık tenli kişilerde daha soluk bir görünüm göstereceğinden dolayı makyaj rutininize de uyuyacak bir şekilde siyah saç stillerini 2020 yılında deneyebilirsiniz.

Yılın önemli renklerinden birisini de birçok ünlü Hollywood oyuncusunun da seçmiş olduğu Living Coral olarak bilinen canlı mercan rengi oluşturuyor. Yeni yılda kadın saçlarında favorilerden birini oluşturan bu renk, öncelikli tercihlerinden birini oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Julia Roberts gibi birçok ünlü de görebildiğiniz şeker pembe renkler yerine canlı mercan rengi çok daha sıcak ve özel bir renk olarak seçiliyor.

Yıllar boyunca vazgeçilmez bir şekilde her sene saç rengi modalarının vazgeçilmez parçalarından biri olan sarı renk, bu yıl da listede yerini almayı başarıyor. Her yıl değişen tonları ile birlikte listede bulunan sarı renk, bu yıl ise kirli sarı tarzı ile ön plana çıkıyor.

Eğer, mutlak bir şekilde sarı saç rengini tercih ediyorsanız, fakat saçınızda yıpranma oluşmasını istemiyorsanız bu yıl kirli sarı rengi tam sizin için uygun olarak görünüyor. Halihazırda sarışın olan ve çok değişiklik uygulamak istemeyen kişiler için de konforlu bir saç rengi olarak tercih edilebiliyor.

Kirli sarı renk saç uygulaması yapılırken, saç diplerinizde doğal bir ton bırakabilir ve kalın bir balyaj ile hareketlendirme sağlayabilirsiniz. Özellikle kalın balyajlarla hareketlendirme yaparken, bir alt renk tonunu cilt renginize göre ayarlamanız yeterli oluyor.

Koyu saç renklerini hareketlendirmek için bakır balyaj rengi de 2019 yılında tercih edilen renklerden biri oluyor. Kestane veya sıcak siyah renklere sahip saçlarda açma oluşturmak ve ferahlık için kızıl-bakır alt tonu gibi bir renk yelpazesi kullanılabiliyor.

Son olarak 2020 yılının en favori renklerinden biri olan kar sarısı, çok çarpıcı ve havalı bir sonuç oluşturuyor. İlginç bir şekilde tüm ten renkleri ile uyum oluşturan kar sarısı, beyaz highlightler sayesinde boyut kazanırken, gümüş şampuanlarla yıkanarak daha güçlü bir hale gelebiliyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın