2020 Japon Takvimine Göre Cinsiyet Nasıl Belirlenir?

Japon Takvimine Göre Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Uzakdoğu coğrafyasında çiftler bebeklerinin cinsiyetlerini öğrenmek için bazı geleneksel yöntemlere başvurabiliyor. Bu geleneksel yöntemlerden en popüleri Japon takvimine göre bebeğin cinsiyetinin belirlenmesidir. Ayrıca hamilelik sürecinde de bebeğin cinsiyetinin belirlenebilmesi için geçen süre zarfında yine bu geleneksel yönteme başvuruluyor. Japon takvimine göre bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi uzun zamandır Japonya’da uygulanan bir yöntemdir. Japon takvimi cinsiyet hesaplama nasıl yapılır? Japon takvimi cinsiyet hesaplamasının nedir?

Japon Takvimi 2020 Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bebeklerini kucaklarına almaya hazırlanan anne ve baba adaylarının hamilelik dönemi süresince en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de bebeğin cinsiyetidir. Hamilelik dönemine girmeden önce çiftler çocuğun cinsiyetini geleneksel yöntemlerle kendileri belirleyebilir. Bu yöntemlerin herhangi bir bilimsel tarafı olmadığından dolayı tamamen geleneksel olarak ilerlediği belirtelim. Ayrıca hamilelik sürecinde de çocuğun cinsiyetinin belli olabildiği gibi hamilelik döneminde de bazı geleneksel yöntemlere başvurulabilir.

japon takvimine göre cinsiyet hesaplama
japon takvimine göre cinsiyet hesaplama

Japon takvimine göre cinsiyeti hesaplanabilmesi çocuğun kız veya erkek olma ihtimalini belirliyor. Bu hesaplama işlemi ise; Dikey ve yatay olarak ayların olduğu bir tablo hazırlanır. Sonrasında;

  • Anne ve baba adayının doğduğu ayın tabloda kesiştiği nokta bulunur.
  • Çıkan rakam ile hamile kalınan ayın Japon Takvimi içerisinde işaret ettiği sütuna bakılarak bebeğin cinsiyeti tahmin edilebilir.
2020 japon takvimi
2020 japon takvimi
japon takvimi 2020
japon takvimi 2020

Japon Takvimi Doğru mu?

Japon takviminin kullanım zamanı hamilelikten önceki dönemdir. Bebeğin cinsiyetini kendisi belirleyebileceğine inanan çiftler tarafından tercih edilebilir. Ayrıca bebeğin cinsiyeti hamilelik döneminin başlarında da teknolojik olarak belirlenemediği için Japon takvimi kullanılan bir yöntemdir. Geçmişte sıklıkla kullanılan Japon takvimi ile cinsiyetin belirleme yöntemi günümüzde Japonya’da sadece eğlence amaçlı kullanılıyor. 16. haftadan önce bebeğinin cinsiyetini öğrenmek isteyen çiftler bu yöntemi uygulayabilirler.

En Çok Tercih Edilen Cinsiyet Belirleme Takvimleri

Rus Takvimi 2020

Çin Takvimi 2020

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın