30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının on dokuzuncu gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.

 

Menümüz

  • Tavuklu Sebzeli Şehriye Çorbası
  • Manisa Kebabı
  • Ekler

 

TAVUKLU SEBZELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Adet Tavuk But
  • 1 Su Bardağı Tel Şehriye
  • 2 Adet Havuç
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1 Litre Su Artı Tavuk Suyu
  • Yarım Limon
  • Üzerine Maydanoz

Hazırlanışı:

  • Öncelikle tavukları yıkayıp üzerine çıkacak kadar su ekleyerek güzelce haşlayın.
  • Ardından iki tane havucu rendeleyin ve bir kaşık tereyağı ile iki yemek kaşığı sıvı yağı bir tencere içerisine alıp havuçları rengi çıkana kadar güzelce kavurun.
  • Sonra iki yemek kaşığı unu da ekleyerek kokusu çıkana dek kavurun ve 1 litre suyu da karıştırarak üzerine ekleyin.
  • Haşlanmış tavuğu bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduğunda da didikliyelim.
  • Ardından tavuk suyunu kaynayan çorbanın içerisine ekleyin ve çorbaya bir su bardağı tel şehriye ekleyin.
  • Tuz ve karabiberini de ekleyerek 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
  • Servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve maydanoz da ekleyin. Afiyet olsun.

 

MANİSA KEBABI

Malzemeler:

Köftesi İçin:

  • 450 Gr Dana Kıyma
  • Tuz Karabiber
  • Pul Biber
  • Kişniş
  • Az Zeytinyağı

Sosu İçin:

  • 6 İri Rendelenmiş Domates
  • 1 Rendelenmiş Kuru Soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Servis Ederken:

  • Küp Doğranmış Pide
  • Sarımsaklı Yoğurt
  • Izgara Edilmiş Domates Ve Biber

Hazırlanışı:

  • İlk önce köfte harcını hazırlayın ve güzelce yoğurun.
  • Ardından harcı yuvarlayarak şekil verin.
  • Sonra domatesleri ve soğanı rendelerin ve baharatları da ekleyerek kaynayıncaya kadar kısık ateşte ağzı kapalı şekilde bekletin.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağı dökerek dörde bölünen domates ve biberleri ızgaralayın.
  • Aynı tavada köfteleri de pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlamaya başlayın.
  • Pideleri küp şeklinde doğrayın ve hafif zeytinyağı ile karıştırarak fanlı fırında 180 derecelik fırında 1 dakika kızartın.
  • Serviste ise; tabağa önce kızarmış pide, domates sosu, sarımsaklı yoğurt tekrar domates sosu ızgara domates ve biber, etler ve son olarak sos kaldıysa onu gezdirin üstüne. İşte kebabınız hazır

 

EKLER

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Un
  • 100 Gr Tereyağı Veya Margarin
  • 1 Fiske Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Adet Büyük Boy Yumurta

Muhallebi İçin:

  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Tepeli Yemek Kaşığı Un
  • 1 Tepeli Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kalığı Tereyağı

Üzeri İçin;

  • 2 Paket Sütlü Çikolata

Hazırlanışı:

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Muhallebi malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç pişirin.
  • Kıvam aldıktan sonra altını kapatın ve vanilya ve tereyağı da ekleyin.
  • Hamur malzemeleri için de su ve yağ ocakta kaynatın.
  • Kaynayan yağ ve suyun içerisine 1 su bardağı un, tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. 4 dakika kavurulur. Soğumaya bırakılır. İyice soğuması gerekir yoksa yumurtalar eklenince pişer ve hamur söner.
  • Soğuyan hamura teker teker yumurtalar kırıp iyice çırpıldıktan sonra diğer yumurta eklenerek hamuru hazırlayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbasıyla sıkın.
  • 160 derece ısınan fırında 40-50 dakika pişirilir. Kapak hiç açılmaz. 50 dakika sonunda kontrol edilir kurumuşsa fırını kapatın.
  • Kapak aralanır ve ekler hamuru içerisinde soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hamura muhallebiler doldurulur ve eritilen çikolataya batırılıp soğutulur servis edilir. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın