İftar sofrasının on dokuzuncu gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz
- Tavuklu Sebzeli Şehriye Çorbası
- Manisa Kebabı
- Ekler
TAVUKLU SEBZELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Adet Tavuk But
- 1 Su Bardağı Tel Şehriye
- 2 Adet Havuç
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
- 1 Litre Su Artı Tavuk Suyu
- Yarım Limon
- Üzerine Maydanoz
Hazırlanışı:
- Öncelikle tavukları yıkayıp üzerine çıkacak kadar su ekleyerek güzelce haşlayın.
- Ardından iki tane havucu rendeleyin ve bir kaşık tereyağı ile iki yemek kaşığı sıvı yağı bir tencere içerisine alıp havuçları rengi çıkana kadar güzelce kavurun.
- Sonra iki yemek kaşığı unu da ekleyerek kokusu çıkana dek kavurun ve 1 litre suyu da karıştırarak üzerine ekleyin.
- Haşlanmış tavuğu bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduğunda da didikliyelim.
- Ardından tavuk suyunu kaynayan çorbanın içerisine ekleyin ve çorbaya bir su bardağı tel şehriye ekleyin.
- Tuz ve karabiberini de ekleyerek 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
- Servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve maydanoz da ekleyin. Afiyet olsun.
MANİSA KEBABI
Malzemeler:
Köftesi İçin:
- 450 Gr Dana Kıyma
- Tuz Karabiber
- Pul Biber
- Kişniş
- Az Zeytinyağı
Sosu İçin:
- 6 İri Rendelenmiş Domates
- 1 Rendelenmiş Kuru Soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
Servis Ederken:
- Küp Doğranmış Pide
- Sarımsaklı Yoğurt
- Izgara Edilmiş Domates Ve Biber
Hazırlanışı:
- İlk önce köfte harcını hazırlayın ve güzelce yoğurun.
- Ardından harcı yuvarlayarak şekil verin.
- Sonra domatesleri ve soğanı rendelerin ve baharatları da ekleyerek kaynayıncaya kadar kısık ateşte ağzı kapalı şekilde bekletin.
- Geniş bir tavaya zeytinyağı dökerek dörde bölünen domates ve biberleri ızgaralayın.
- Aynı tavada köfteleri de pişirin.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlamaya başlayın.
- Pideleri küp şeklinde doğrayın ve hafif zeytinyağı ile karıştırarak fanlı fırında 180 derecelik fırında 1 dakika kızartın.
- Serviste ise; tabağa önce kızarmış pide, domates sosu, sarımsaklı yoğurt tekrar domates sosu ızgara domates ve biber, etler ve son olarak sos kaldıysa onu gezdirin üstüne. İşte kebabınız hazır
EKLER
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Un
- 100 Gr Tereyağı Veya Margarin
- 1 Fiske Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 3 Adet Büyük Boy Yumurta
Muhallebi İçin:
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Tepeli Yemek Kaşığı Un
- 1 Tepeli Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Çay Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kalığı Tereyağı
Üzeri İçin;
- 2 Paket Sütlü Çikolata
Hazırlanışı:
- Öncelikle muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Muhallebi malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra altını kapatın ve vanilya ve tereyağı da ekleyin.
- Hamur malzemeleri için de su ve yağ ocakta kaynatın.
- Kaynayan yağ ve suyun içerisine 1 su bardağı un, tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. 4 dakika kavurulur. Soğumaya bırakılır. İyice soğuması gerekir yoksa yumurtalar eklenince pişer ve hamur söner.
- Soğuyan hamura teker teker yumurtalar kırıp iyice çırpıldıktan sonra diğer yumurta eklenerek hamuru hazırlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbasıyla sıkın.
- 160 derece ısınan fırında 40-50 dakika pişirilir. Kapak hiç açılmaz. 50 dakika sonunda kontrol edilir kurumuşsa fırını kapatın.
- Kapak aralanır ve ekler hamuru içerisinde soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura muhallebiler doldurulur ve eritilen çikolataya batırılıp soğutulur servis edilir. Afiyet olsun.