İftar sofrasının yirminci gününe özel sizler için nefis yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz
- Terbiyeli Havuçlu Ispanaklı Çorba
- Bayat Ekmek Kebabı
- Kuru İncir Tatlısı
TERBİYELİ HAVUÇLU ISPANAKLI ÇORBA
Malzemeler:
- 1 Adet Havuç
- 1 Küçük Bağ Ispanak
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Yarım Limon Suyu
- 1 Bulyon Ya Da Et Suyu
Hazırlanışı:
- İlk önce ıspanak ve havuçları küçük küçük doğrayın.
- Ardından tencere içerisine tereyağı ve unu ekleyerek kokusu çıkana dek güzelce kavurun.
- Sonra sebzeleri de ekleyerek bir kez çevirin.
- Suyunu da ayarlayıp pişmeye bırakın.
- Yoğurt, yumurta sarısı ve limonu pürüzsüz oluncaya dek iyice çırpın.
- Havuçlar piştiğinde suyundan biraz alın ve yoğurtla çırpın.
- Sürekli bir şekilde kaynayana kadar karıştırın.
- Pişince içine bulyonu biraz suyla eriterek çorbanın altını kapatınca ekleyin.
- Servis tabağına alarak tuzunu ekleyin. Afiyet olsun.
BAYAT EKMEK KEBABI
Malzemeler:
- 300 Gram Kıyma
- 2 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Domates
- 1 Adet Kapya Biber
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1’er Çay Kaşığı Tuz Pul biber Karabiber Kimyon
- Yarım Bayatlamış Pide
- 1 Çay Kaşığı Kekik
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Sosu İçin;
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Açmak İçin Su
Üzeri İçin;
- Sarımsaklı Yoğurt
Hazırlanışı:
- Öncelikle kıylamı harç için tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin ve güzelce kavurun.
- Ardından küp küp doğradığınız kapya biberini de ekleyin.
- Kavrulduğunda salça ve baharatları da alın.
- Sonra kıymayı ilave edin. Topak topak kalmaması için arada ezerek karıştırın.
- Kıymalar birbirinden ayrılınca doğranmış domatesleri ekleyin ve pişirmeye bırakın.
- Pide hazırlamaya başlayın. Bunun için pideyi küp küp doğrayarak tavaya alın ve 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı kekiği de üzerine ekleyerek kavurun.
- Sosu içinse salçayı kavurun ve su ile açın.
- Servis tabağına önce pideleri alın. Üzerine sosu güzelce dökün ve yoğurdu gezdirin. En sonda pişen kıymalı harcı alın. Afiyet olsun.
KURU İNCİR TATLISI
Malzemeler:
- 25 Adet Kuru İncir
- İçlerini Doldurmak İçin Ceviz
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 2 yemek Kaşığı Tereyağı
Hazırlanışı:
- İlk önce kuru incirleri bir kabın içerisine alarak üzerlerine sıcak su dökün ve 15 dakika yumuşayıncaya kadar bekleyin.
- Ardından suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını ayırın
- Kesik olan kısımları içe doğru kıvırın ve boşluğa cevizleri yerleştirin.
- Ardından tencere içerisine hepsini alın ve üzerine 1 büyük çay bardağı şeker dökün.
- 2 su bardağı su ekleyin ve kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
- İncirler iyice pişip şerbeti koyulaşınca altını kapatın.
- Servis etmeden 10 dakika nce tereyağını eritip incirlerin üzerinde gezdirin.
- Soğuduktan sonra kaymak veya dondurmayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.