30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının yirminci gününe özel sizler için nefis yemek tarifleri hazırladık.

 

Menümüz

  • Terbiyeli Havuçlu Ispanaklı Çorba
  • Bayat Ekmek Kebabı
  • Kuru İncir Tatlısı

 

TERBİYELİ HAVUÇLU ISPANAKLI ÇORBA

Malzemeler:

  • 1 Adet Havuç
  • 1 Küçük Bağ Ispanak
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Yarım Limon Suyu
  • 1 Bulyon Ya Da Et Suyu

Hazırlanışı:

  • İlk önce ıspanak ve havuçları küçük küçük doğrayın.
  • Ardından tencere içerisine tereyağı ve unu ekleyerek kokusu çıkana dek güzelce kavurun.
  • Sonra sebzeleri de ekleyerek bir kez çevirin.
  • Suyunu da ayarlayıp pişmeye bırakın.
  • Yoğurt, yumurta sarısı ve limonu pürüzsüz oluncaya dek iyice çırpın.
  • Havuçlar piştiğinde suyundan biraz alın ve yoğurtla çırpın.
  • Sürekli bir şekilde kaynayana kadar karıştırın.
  • Pişince içine bulyonu biraz suyla eriterek çorbanın altını kapatınca ekleyin.
  • Servis tabağına alarak tuzunu ekleyin. Afiyet olsun.

 

BAYAT EKMEK KEBABI

Malzemeler:

  • 300 Gram Kıyma
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1’er Çay Kaşığı Tuz Pul biber Karabiber Kimyon
  • Yarım Bayatlamış Pide
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı

Sosu İçin;

  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Açmak İçin Su

Üzeri İçin;

  • Sarımsaklı Yoğurt

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kıylamı harç için tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin ve güzelce kavurun.
  • Ardından küp küp doğradığınız kapya biberini de ekleyin.
  • Kavrulduğunda salça ve baharatları da alın.
  • Sonra kıymayı ilave edin. Topak topak kalmaması için arada ezerek karıştırın.
  • Kıymalar birbirinden ayrılınca doğranmış domatesleri ekleyin ve pişirmeye bırakın.
  • Pide hazırlamaya başlayın. Bunun için pideyi küp küp doğrayarak tavaya alın ve 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı kekiği de üzerine ekleyerek kavurun.
  • Sosu içinse salçayı kavurun ve su ile açın.
  • Servis tabağına önce pideleri alın. Üzerine sosu güzelce dökün ve yoğurdu gezdirin. En sonda pişen kıymalı harcı alın. Afiyet olsun.

 

KURU İNCİR TATLISI

Malzemeler:

  • 25 Adet Kuru İncir
  • İçlerini Doldurmak İçin Ceviz
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 yemek Kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı:

  • İlk önce kuru incirleri bir kabın içerisine alarak üzerlerine sıcak su dökün ve 15 dakika yumuşayıncaya kadar bekleyin.
  • Ardından suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını ayırın
  • Kesik olan kısımları içe doğru kıvırın ve boşluğa cevizleri yerleştirin.
  • Ardından tencere içerisine hepsini alın ve üzerine 1 büyük çay bardağı şeker dökün.
  • 2 su bardağı su ekleyin ve kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • İncirler iyice pişip şerbeti koyulaşınca altını kapatın.
  • Servis etmeden 10 dakika nce tereyağını eritip incirlerin üzerinde gezdirin.
  • Soğuduktan sonra kaymak veya dondurmayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın